• فناوری
  • سرگرمی
همچنین در ناتیلوس بخوانید


آیا با توسعه انرژی هسته‌ای می‌توان مشکل آب هفت استان را حل کرد؟


داروی نالوکسان؛ موارد مصرف، دوز و عوارض جانبی
آیا مشکل ایران اسلام و مذهب است | مشکل ایران کمبود مسجد و روحانی است
تصاویر جذاب و دیدنی امروز؛ از مهمانی ترامپ تا وضع جدید پناهجویان عازم آمریکا
شعر مسمط چیست؟
چرا مردها، زنان مو بلند را دوست دارند؟
اصلاح خواص پلاستیک و بهتر کردن خواص پلیمر ها
راهنمای کامل مقررات فرودگاهی عمان: آنچه هر مسافر باید بداند
پذیرش دیدگاه شریک زندگی: راهنمای ایجاد صلح و صمیمیت عمیق تر
چگونه سطح روغن گیربکس خودروهای دستی و اتوماتیک را بررسی کنیم؟
تصاویرجالب و دیدنی؛ از کاروان مهاجران عازم مرزهای آمریکا تا جشن سنتی شب آتش بازی در ساسکس
کشف جرم فضایی با سرعت یک میلیون مایل در ساعت
تصاویرجالب و دیدنی؛ از برگزاری رژه سنتی 3 پادشاه در اسپانیا تا مسابقه سواری گرفتن از گاوهای وحشی
رونمایی از نخستین ربات پرستار در جهان
چگونه و چه زمانی ارزان‌ترین بلیط هواپیما تهران به مشهد را بخریم؟
تخم شربت لاغر می کند، خواص دارویی تخم شربت
مجوز گرانی خودرو صادر شد | افزایش قیمت ۲۰۸ میلیون تومانی دنا پلاس توربو اتوماتیک در یک شب!
دانلود کل مجموعه ی کامل فیلم Transformers تبدیل شوندگان
تصاویر جذاب و دیدنی امروز؛ از اوضاع امنیتی پاریس تا آشتی گروه های فلسطینی
معماهای جدید و چالش برانگیز برای نوجوانان
راهنمای جامع افزایش طول عمر ماشین ظرفشویی
آیا با توسعه انرژی هسته‌ای می‌توان مشکل آب هفت استان را حل کرد؟
Download Search Nuclear Powered جمعه 26 آذر 1400 بازدید: 882
آیا با توسعه انرژی هسته‌ای می‌توان مشکل آب هفت استان را حل کرد؟

آیا با توسعه انرژی هسته‌ای می‌توان مشکل آب هفت استان را حل کرد؟

محمدحسن دهقانی مسئول پیشین بسیج دانشجویی دانشگاه خلیج فارس بوشهر که دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن سازمان بسیج دانشجویی در تهران بزرگ است در برنامه جهان‌آرا گفت: «با داشتن ۱۰ راکتور کوچک ماژولار (SMR) می‌توانیم آب هفت استان خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، یزد، کرمان و خوزستان که تنش آبی جدی دارند را تامین کنیم.»


اگر با قوی‌ترین نوع SMR با توان ۵۰۰ مگاوات و احتساب انرژی ۵ کیلووات ساعت برای هر مترمکعب آب شیرین در آب‌شیرین‌کن استفاده کنیم می‌توانیم با ۱۰ SMR انرژی ۲۴ کارخانه به کیفیت تاسیسات راس الخیر عربستان (بزرگ‌ترین مجتمع آب شیرین‌کن جهان) را تامین کنیم که هرکدام روزانه حدود یک میلیون مترمکعب آب شیرین تحویل می‌دهند. قیمت کل این مجموعه بیش از ۱۸۶ میلیارد دلار خواهد شد. این میزان آب تامین شده، حدود ۱۶درصد آب سطحی و زیرسطحی فعلی این ۷ استان است. اگر از SMRهایی که صالحی، رئیس سابق سازمان انرژی اتمی به‌دنبال واردات آن بود (ACP100 چین) استفاده شود، این مقدار ۳ درصد خواهد شد.

 با فرض اینکه این مجموعه عظیم ۸۰ سال بی‌وقفه کار کند، هزینه هر متر مکعب آب خروجی آن به قیمت اسمی دلار سال ۲۰۱۵ حدود ۸۰۰۰ تومان سال ۱۴۰۰ خواهد شد. در حالی که هزینه آب تمام شده برای دولت حدود ۲۵۰۰ تومان است و در گران‌ترین حالت (متوسط مشتریان آب شرب شهری در سال ۱۳۹۹) برای هر متر مکعب ۴۶۰ تومان اخذ می‌شود.

اگر فرض کنیم دولت یک شبه یارانه آب را قطع کند و همان قیمت ۲۵۰۰ تومان را با کشاورزان حساب کند، صرف نظر از خسارت‌های اجتماعی که چنین طرحی به کشور می‌زند، خسارت دلاری آن به اقتصاد ایران، معادل ۱۲ سال قطع کامل صادرات نفت در شرایط فعلی است.

اگر آقای دهقانی استان خوزستان را از معادلات حذف کرده‌بود، کل آب برداشت شده برای ۶ استان باقی‌مانده از منابع سطحی و زیرسطحی به ۱۳ میلیارد متر مکعب می‌رسید که در مقابل آن، ۸ میلیارد متر مکعب آب هسته‌ای عدد بسیار قابل توجهی می‌شد و این گفته تنها نشان «نادرست» می‌گرفت.

اما با توجه به اسم بردن ایشان از استان خوزستان در جمع این هفت استان، ما به گفته‌های محمدحسن دهقانی، نشان «شاخ‌دار» میدهیم.

لطفا نظر خود را درباره مطلبی که خوانده‌اید، بنویسید...
نام شریف شما :
آدرس ایمیل:
مطلب :
کپی از مطالب این سایت تنها با ذکر فاتحه رایگان است
مجله تفریحی و سرگرمی ناتیلوس   Natilos.ir © 2024 - 2015
V 9.8