❶آموزش برنامه فتوشاپ Photoshop CC آموزش کامل فتوشاپ آموزش برنامه فتوشاپ
آموزش فتوشاپ Photoshop
Photoshop (Ps)
نرم افزار فتوشاپ چيست؟
نرم افزار فتوشاپ از دسته نرم افزارهاي Image Editor مي باشد به اين معنا كه به كمك اين نرم افزار مي توان بر روي تصاوير ويرايش نمود و حتي تصاويري در درون اين نرم افزار خلق نمود اين نرم افزار كه توسط شركت Adobe ساخته شده است به كمك چند نرم افزار ديگر كه تحت همين نرم افزار كار مي كنند مي توانند برروي فيلم ها نيز ويرايش هاي را داشته باشند ولي اصل حوزه فعاليت فتوشاپ برروي تصاوير مي باشد ما دراين آموزش ها قصد كرديم كه اين آموزش ها را در دو سطح مبتدي براي دوستاني كه تا به حال با نرم افزار آشنايي نداشته اند و پيشرفته براي دوستاني كه با نرم افزار كاركرده ولي كامل با آن آشنا نيستن را ارائه نماييم اميد است كه بعد از اين آموزش ها شما را جزء آن دسته از كاربران حرفه اي اين نرم افزار ببينيم و همچنين ما هم به هدف خود كه ترويج علم و مخصوصا علوم كامپيوتر مي باشد رسيده باشيم.
Adobe Photoshop
يکي از ويژگي هاي جديد برنامه Photoshop CC2016 که در هنگام اجراي اين برنامه در اولين بار به چشم مي خورد ، نماي پنجره خوشامدگويي(Welcome) در آن است. با استفاده از اين پنجره شما مي توانيد به جديدترين اطلاعات درباره برنامه Photoshop دسترسي پيدا کنيد. همچنين مي توانيد نکات و ترفندهاي جالب و مهمي درباره اين برنامه را مشاهده کيند يا از اطلاعات آموزشي که بصورت Online در سايت Adobe وجود دارد بهره مند شويد. اما از نکات بارز و امکانات جديد اين برنامه مي توان به ايجاد تصاوير با کيفيت بالا ، مديريت کارآمد و موثرتر روند کاري با ويژگي هاي جديد در کنار افزايش کارايي ويژگي هاي قبلي در Photoshop CS و CS ImageReady اشاره کرد که از جمله قابليت هاي برجسته و مشخص اين سري از نسخه هاي برنامه Photoshop مي باشند.
درس اول آموزش تصویری فتوشاپ CS5
به درس اول آموزش فتوشاپ CS5 خوش آمدید.در این درس می خواهیم به شما آموزش نحوه اجرای نرم افزار فتوشاپ CS5 را یاد بدهیم.
اجرای نرم افزار فتوشاپ:
ابتدا روی دکمه Start صفحه Desktop کلیک نمایید. به منوی All Programs رفته و روی گزینه Adobe Photoshop CS5 کلیک کنید.
فضای کار :
با اجرای نرم افزار وارد فضایی خواهید شد که دارای قسمت های مشخص است که هر کدام را به طور مجزا توضیح خواهیم داد.
A. نوار منو (Menu Bar)
این نوار شامل 11 منوی اصلی است که تقریبا تمامی امکانات فتوشاپ در این منو دسته بندی شده و برای استفاده هم می توان از این نوارها استفاده کرد و هم از دکمه های Shortcut آن استفاده کرد که در مراحل بعدی بسیار کارایی دارد.
*نکته:در شماره های قبلی این نرم افزار نوار های منو شامل 10 مورد بود اما در این نسخه یک منوی دیگر هم اضافه شده با عنوان 3D که هدف تنظیم و مدیریت دستورات ترسیم و ویرایش تصاویر سه بعدی را دارد.
B. نوار Option
در این نوار که حالت و گزینه های آن در مراحل مختلف کار با نرم افزار و انتخاب ابزارهای متفاوت دائما تغییر می نماید. گزینه های پیش بینی شده ای است که با دستکاری و تنظیم آنها میتوان سریع تر و راحت تر به انجام کارهای مورد نظر در نرم افزار پرداخت.
C. پالت ابزار (Tool Palette )
در این قسمت تمام ابزاهای لازم جهت انتخاب ، نقاشی ، طراحی ، ویرایش و ... تصاویر در اختیار کاربر قرار خواهد گرفت.
D. پنل ها (Dock Of Panels )
در این قسمت می توان پنل ها ( پالت ها ) را به طور کامل کوچک (Minimize) کرد و به صورت یک آیکون نمایش داد و زمانی که لازم شد با کلیک بر روی آنها آیکون مربوطه را باز کنیم.
E. پنجره یک فایل نمونه باز شده در فتوشاپ
در اینجا نمونه ای از یک پنجره باز شده قرار دارد که می توان به دو صورت آن را قرار داد یکی به صورت شناور (Floating) که آزاد در محیط کار قرار گرفته و یکی به صورت تمام صفحه درمحیط نرم افزار جای داد.زمانی ممکن است شما همزمان چند عکس را باز کرده باشید که بخواهید از آنها استفاده کنید همانطور که در عکس زیر می بینید شما می توانید با انتخاب گزینه Arrange Documents عکسهای خود را مدیریت کنید.
منوی Window
زمانی که با این نرم افزار کار میکنید با توجه به اینکه از ابزارها (Tool) استفاده میکنید میتوانید در منوی Window پنل های مختلفی را به محیط کار اضافه کرد که با کلیک بر روی هر کدام گزینه مورد نظر شما فعال می شود.
همانطور که در عکس می بینید بعضی از پنل ها با استفاده از دکمه های Shortcut قابل استفاده است.
*نکته:زمانی ممکن است شما در محیط نرم افزار از پنل های مختلفی استفاده کنید و صفحه شما بسیار شلوغ شود که شما میتوانید با فشردن کلید Tab بر روی صفحه کلید (Keyboard) خود ابزارها رو حذف کنید تا دید بیشتری داشته باشید و مجددا با فشردن این کلید به حالت اول برگردانید اما اگر شما قصد دارید کار خود را برای دیگران به نمایش بگذارید ، میتوان با فشردن دکمه F صفحه کلید (Keyboard) طرحتان را تمام صفحه (Full Screen) نمایید.
تنظیمات پنل ها در فتوشاپ:
برای هر پنل در فتوشاپ یک سری گزینه ها و تنظیماتی در نظر گرفته شده که برای دسترسی به آن باید روی علامتی که در عکس زیر میبینید کلیک نمایید که در فصل های آتی با توجه به معرفی ابزارمورد نظر به شما معرفی خواهد شد.
پالت ابزار (Tool Palette)
پالت ابزار را میتوان به دو صورت تک ستونی و دو ستونی روی صفحه قرار داد که حالت تک ستونی پیشنهاد میشود چون فضای کمتری رو اشغال میکند.
پالت ابزار از 7 قسمت تشکلیل شده :
A. ابزار انتخاب (Selection Tools)
B. ابزاردور بری و تقسیم (Crop And Slice Tools)
C. ابزار ویرایش و روتوش (Retouching Tools)
D. ابزار نقاشی (Painting Tools)
E. ترسیم اشکال و ابزار نوشتن (Drawing And Type Tools)
F. ابزار ایجاد تصاویر سه بعدی و چرخاندن پس زمینه (3D And Canvas Rotate)
G. ابزار یادداشت گذاری،اندازه گیری وحرکت روی عکس (Annotation , Measuring And Navigation Tools)
ابزار
:براي جابجايي عکس يا جابجايي کار هاي انجام شده استفاده ميشود.
ابزار
: براي مرز قرار دادن استفاده ميشود مثلاْ : با استفاده از اين ابزار ميتوانيم يک مرز براي عکس قرار بدهيم تا در زمان رنگ کردن تصوير رنگ به آن بخش ديگر نرود
ابزار هاي
: نيز مثل ابزار بالا براي مرز قرار دادن استفاده ميشود ولي با چند مورد تفاوت
ابزار
: ابزاري است براي برش تصوير
ابزار
: براي ديدن رنگبندي تصوير و کدرنگي
ابزار
: براي رتوش خال و جوش و هر چيز ديگري
ابزار
: براي نقاشي کردن استفاده ميشود
ابزار
: براي رنگ کردن به شکل سفارشي
ابزار
: براي برگش رنگ ها مثلاً اگر که ما يک جايي از تصوير را با استفاه از
ابزار رنگ کنيم ميتوانيم با
ابزار رنگ ها را برگردانيم
ابزار
: براي پاک کردن تصوير
ابزار
: براي رسيدن به اين ابزار اين مراحل را طي نمايد : روي
کليد راست کنيد سپس روي
کليک کنيد ميزان حساسيت اين ابزار را ميتوان از طريق نوار تغيرات(نوار بالا) تغير داد
ابزار
: براي تار کردن بخشي از تصاوير
ابزار
: براي تغيير روشنايي صفحه
ابزار
براي بريدن بخشي از تصوير به صورت کاملاً جذاب و ديدني
ابزار
: براي نگارش حروف در تصوير
ابزار
کاربرد خاصّي ندارد
ابزار
: براي ترسيم شکل هاي هندسي
ابزار
و
: براي شکل هاي 3D کاربورد دارد
ابزار
: کشيدن صفحه در تمام جهات
ابزار
:براي زوم تصوير استفاده ميشود
در فصل های آینده به طور مفصل در مورد هر یک از ابزار ها و زیر شاخه هایش توضیح خواهیم داد.