• فناوری
  • سرگرمی
همچنین در ناتیلوس بخوانید


آیا هزینه فوتی‌های آلودگی هوا ۷ برابر درآمد نفتی ایران است؟


استفاده از نوترینوها برای مطالعه هسته خورشید
هوش مصنوعی «اپل» با «چت‌جی‌پی‌تی» ادغام می‌شود
بازدید از کاخ بورسا: تجربه‌ای بی‌نظیر در پورتو
این‌همه هزینه برای هسته‌ای که کشور را به این روز سیاه نشانده، صرفاً برای یک درصد از برق کشور است؟
طالع بینی هفتگی (15 دی تا 21 دی 1403)
خطرات گردوغبار سمی مریخ در کمین فضانوردان
چگونه نخ نسوز بسازیم؟روش‌های ساده و کاربردی برای مقاومت در برابر آتش
چرا باید از مدافع ویندوز استفاده کنم؟
مغالطه "بهترین شش لول بند تگزاس" یا شواهدگزینشی چیست
برنده نوبل فیزیک ۲۰۲۴: در یک هتل ارزان‌ آماده انجام «MRI» می‌شدم که فهمیدم نوبل فیزیک بردم!
فقط تیزبین‌ها موفق می‌شوند! معماهای جذاب برای تقویت تمرکز
ساخت رباتی که مغزی از قارچ دارد و حرکت می‌کند
ماجرای مارپیچ آبی‌رنگ عجیب در آسمان اروپا
چه سوره هایی را در شب قدر بخوانیم؟
ترکیبات ویتامینی مفید در لوازم آرایش: چه موادی به پوست شما کمک می‌کنند؟
بیوگرافی محمد نظری، مجری تلویزیون
نسخه برقی هیوندای کرتا معرفی شد
اپل تایید کرد: برخی گوشی‌های آیفون ۱۴ پلاس مشکل دارند
دعاها و ذکرهایی برای جلوگیری از سقط جنین
انواع کاربرد های فیزیک (سوال کتاب فیزیک دهم)
آیا هزینه فوتی‌های آلودگی هوا ۷ برابر درآمد نفتی ایران است؟
Download Search Oil شنبه 4 دي 1400 بازدید: 780
آیا هزینه فوتی‌های آلودگی هوا ۷ برابر درآمد نفتی ایران است؟

آیا هزینه فوتی‌های آلودگی هوا ۷ برابر درآمد نفتی ایران است؟

وب سایت تجارت نیوز ۲۵ آذرماه گزارشی با عنوان «۷ برابر درآمد نفتی ایران هزینه فوتی‌های آلودگی هوا» منتشر کرد که به موضوع وضعیت آلودگی هوا و هزینه‌های آن می‌پرداخت.


این گزارش بر اساس اظهارات عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت درباره هزینه مرگ‌های منتسب به ذرات معلق کمتر از ۲/۵ میکرون و مقایسه آن با اظهارنظر فرهاد دژپسند، وزیر پیشین اقصاد از میزان درآمدهای نفتی در سال ۹۹ تدوین شده است.

شاهسونی، این هزینه را در سه شهر تهران، کرج و مشهد در سال ۹۹ عددی در حدود ۷۴.۸ هزار میلیارد تومان اعلام کرده. به گفته او، در این محاسبات برای تعیین هزینه اقتصادی مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا دو معیار برآورد «هزینه مرگ» بر اساس نرخ دیه و برآورد «هزینه آسایش زندگی» مورد توجه قرار می‌گیرد. اما با توجه به دشواری برآورد «هزینه آسایش زندگی»، در تخمین هزینه اقتصادی، این مرگ‌ها تنها با معیار «هزینه مرگ» محاسبه شده است.

در گفت‌وگوی شاهسونی با فکت‌نامه، روش محاسبه هزینه مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا روشن می‌شود اما همچنان این اعداد با ابهاماتی همراه است. مثلا او هزینه مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا در شهرهای کرج و مشهد را هم به ریال و هم به دلار اعلام کرده که نرخ برابری دلار به ریال در این محاسبات متفاوت است. ضمن آنکه هزینه مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا در این سه شهر ایران در سال ۹۹ با یکدیگر متفاوتند.

جست‌وجو درباره رقم درآمدهای نفتی (با وجود عدم شفافیت) براساس گزارش دیوان محاسبات کل کشور از تفریغ #بودجه سال ۹۹ نشان می‌دهد که درآمدهای ناشی از «صادرات نفت خام، میعانات گازی و خالص صادرات گاز طبیعی» که در بودجه نویسی با عنوان کلی «واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای» دسته‌بندی می‌شود، به ۳۷ هزار و ۷۰۹ میلیارد تومان بالغ شده است.

 با این حساب هم عدد و رقم‌های اعلام شده به عنوان هزینه مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا در سه شهر ایران در سال ۱۳۹۹ به نقل از یک مقام وزارت بهداشت و هم رقم درآمدهای نفتی ایران در سال ۹۹ به نقل از وزیر پیشین اقتصاد، دقیق نیستند و نتیجه‌گیری گزارش مبنی بر اینکه هزینه فوتی‌های آلودگی هوا، ۷ برابر درآمدهای نفتی بوده، «نادرست» ارزیابی می‌شود.

لطفا نظر خود را درباره مطلبی که خوانده‌اید، بنویسید...
نام شریف شما :
آدرس ایمیل:
مطلب :
کپی از مطالب این سایت تنها با ذکر فاتحه رایگان است
مجله تفریحی و سرگرمی ناتیلوس   Natilos.ir © 2024 - 2015
V 9.8