• فناوری
  • سرگرمی
همچنین در ناتیلوس بخوانید


پروفسور مریم رزاقی‌آذر: اولین دانشمند غیراروپایی در انجمن ESPE


رسانه چیست؟ شناخت انواع رسانه های جمعی و اجتماعی
الکتریسیته (برق) چیست ؟
اکسپلویت در حوزه ارزهای دیجیتال: اکسپلویت (Exploit) چیست؟
غار مانجانگ‌گول (Manjanggul Cave): شاهکار زمین‌شناسی جزیره ججو
واگذاری سفارش کار به دیگران چه حکمی دارد؟
چگونه اعتماد و اطمینان را در رابطه ایجاد کنیم؟
کاربرد فیزیک در پزشکی | فیزیک و انواع کاربرد های فیزیک در پزشکی
درب فریم لس چیست و چه ویژگی هایی دارد؟
27 منابع غذایی افزایش سریع هموگلوبین خون منابع هموگلوبین چیست؟
سیکل خواب نوزاد: شناخت مراحل خواب و ایجاد محیطی مناسب
شور و هیجان به اتاق با پرده های ورزشی
احتمال قطع سراسری اینستاگرام، واتس آپ و فیسبوک/ آتش به دفتر مرکزی متا نزدیک شد
زندگینامه نصیرخان سردار جنگ: قهرمان بختیاری و مشروطه
همه چیز درباره داروی پیموزاید: کاربردها، عوارض و نحوه مصرف
ربات انسان‌نمای GR-2 با قابلیت های بسیار پیشرفته معرفی شد
شرکت OpenAI: دسترسی کاربران در ایران، چین و روسیه به ابزارهای این شرکت از امروز مسدود می‌شود
موضع تیم مذاکره کننده ایران در وین راهبرد است یا تاکتیک؟
معماهای جدید و چالش برانگیز برای نوجوانان
ضعف عمومی؛ علل پنهانی و راهکارهای ساده برای رفع آن
تصویر روز ناسا: پدیده استیو؛ رودخانه‌ای از یون‌های داغ بر فراز آسمان
پروفسور مریم رزاقی‌آذر: اولین دانشمند غیراروپایی در انجمن ESPE
Download Search maryam-razzaghi-azar-01professor دوشنبه 20 اسفند 1403 بازدید: 11
پروفسور مریم رزاقی‌آذر: اولین دانشمند غیراروپایی در انجمن ESPE

پروفسور مریم رزاقی‌آذر: اولین دانشمند غیراروپایی در انجمن ESPE

اطلاعات بیشتر در رابطه با مریم رزاقی‌آذر،پزشک غدد کودکان،سندرم مینرالوکورتیکوئید بسیار آشکار،کشف ژن بیماری،پژوهشگر برتر ایران،پزشک به‌یادماندنی ایران،جایزه برجسته‌ترین پزشک بین‌المللی،انجمن اروپایی غدد کودکان،دفاع از خلیج فارس،پروفسور مریم رزاقی‌آذر در دبی،غدد درون ریز کودکان،پزشک برجسته ایرانی،جایزه بهترین متخصص زن ایران،تحصیلات پروفسور مریم رزاقی‌آذر،فعالیت‌های انسان‌دوستانه مریم رزاقی‌آذر به سایت ناتیلوس مراجعه کنید.




پروفسور مریم رزاقی‌آذر

 

چه چیزی پروفسور مریم رزاقی‌آذر را به یک نماد جهانی پزشکی تبدیل کرده است؟

پروفسور مریم رزاقی‌آذر یکی از برجسته‌ترین پزشکان ایرانی در زمینه غدد و متابولیسم کودکان است. او با کشف ژن‌های دخیل در سندرم‌های نادر پزشکی، تاثیر زیادی در درمان بیماران گذاشته است. پروفسور مریم رزاقی‌آذر همچنین به عنوان پزشک به‌یادماندنی در ایران شناخته شده است. در این مقاله از ناتیلوس، به بررسی دستاوردهای علمی و حرفه‌ای او می‌پردازیم. 

پروفسور مریم رزاقی‌آذر

مریم رزاقی‌آذر یکی از برجسته‌ترین پزشکان و پژوهشگران ایرانی است که در عرصه غدد و متابولیسم کودکان به شهرت جهانی رسیده است. او با کارنامه‌ای پر از دستاوردهای علمی، جوایز معتبر و کشفیات پزشکی برجسته، به عنوان یکی از پیشگامان پزشکی در ایران و جهان شناخته می‌شود. در این مقاله به بررسی زندگی، تحصیلات، دستاوردها و تأثیرات پروفسور مریم رزاقی‌آذر در حوزه پزشکی و پژوهش خواهیم پرداخت.

 

مریم رزاقی‌آذر پژوهشگر برتر ایران

 

زندگی‌نامه و تحصیلات پروفسور مریم رزاقی‌آذر

پروفسور مریم رزاقی‌آذر در سال ۱۳۲۷ در تهران به دنیا آمد. او از همان دوران نوجوانی علاقه زیادی به علم پزشکی داشت و در سال ۱۳۴۶ پس از اخذ دیپلم، وارد دانشگاه علوم پزشکی تهران شد. در این دانشگاه، او پزشکی عمومی را به اتمام رساند و سپس وارد مرحله تخصص شد. با توجه به علاقه‌اش به علم پزشکی و به ویژه درمان بیماری‌های کودکان، او تخصص خود را در رشته کودکان و فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم کودکان ادامه داد.

 

در سال‌های تحصیل خود، رزاقی‌آذر در امتحانات بین‌المللی پزشکی نیز موفق عمل کرد، به‌طوری‌که در ششمین سال تحصیلی خود در آزمون ECFMG آمریکا شرکت کرد. اما تصمیم به ادامه تحصیل در خارج از کشور را نداشت و پس از اتمام تحصیلات، وارد جامعه پزشکی ایران شد.

 

پزشک غدد کودکان

 

کشفیات علمی و دستاوردها مریم رزاقی‌آذر

یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای پروفسور مریم رزاقی‌آذر کشف یک بیماری نادر در کودکان است. او اولین فردی بود که سندرم مینرالوکورتیکوئید بسیار آشکار (Apparent Mineralocorticoid Excess syndrome) را در ایران شناسایی کرد. این بیماری به دلیل نادر بودن آن تنها ۷ مورد در جهان گزارش شده بود. از سوی دیگر، رزاقی‌آذر با کشف ژن دخیل در این بیماری، راه‌های درمانی جدیدی را معرفی کرد که به درمان این بیماری کمک کرده است.

 

پروفسور رزاقی‌آذر همچنین در طول فعالیت‌های علمی خود به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دستاوردهای بسیاری در زمینه آموزش و پژوهش به‌دست‌آورده است. او در این دانشگاه از استادیار به پروفسور ارتقا یافت و هم‌اکنون یکی از چهره‌های برجسته در علم پزشکی و تحقیقات در زمینه غدد درون ریز است.

 

مریم رزاقی‌آذر پزشک برجسته ایرانی

 

جوایز و افتخارات پروفسور مریم رزاقی‌آذر

پروفسور مریم رزاقی‌آذر در طول سال‌ها تلاش‌های علمی خود جوایز بسیاری را از آن خود کرده است. او به‌عنوان "پزشک به‌یادماندنی ایران" در سال ۱۳۹۴ معرفی شد و در چندین دوره به‌عنوان "استاد نمونه" و "پژوهشگر برتر استان تهران" انتخاب گردید. همچنین او نخستین دانشمند غیراروپایی بود که به انجمن اروپایی غدد کودکان (ESPE) راه پیدا کرد و در این انجمن علمی در زمینه غدد و متابولیسم کودکان سخنرانی‌های مهمی ارائه داد.

 

در سال ۲۰۲۳، پروفسور رزاقی‌آذر موفق به دریافت جایزه برجسته‌ترین پزشک بین‌المللی (International Outstanding Clinician Award) از انجمن اروپایی غدد کودکان شد که این جایزه نشان‌دهنده تاثیرات جهانی و پیشرفت‌های چشمگیر او در این حوزه است.

 

فعالیت‌های انسان‌دوستانه مریم رزاقی‌آذر

پروفسور مریم رزاقی‌آذر تنها یک پزشک برجسته نیست، بلکه در زمینه فعالیت‌های انسان‌دوستانه نیز تلاش‌های زیادی کرده است. او در مؤسسه محک فعالیت دارد و عضو هیئت امنای چندین مؤسسه خیریه است که در زمینه‌های مختلف پزشکی و اجتماعی فعالیت می‌کنند. هدف اصلی او در این مؤسسات کمک به کودکان و خانواده‌های نیازمند است.

 

ماجرای درگیری در کنفرانس دبی

یکی از حوادث پرتنش که در زندگی علمی پروفسور مریم رزاقی‌آذر به‌وقوع پیوست، در کنفرانسی در دبی رخ داد. در این کنفرانس، پس از اینکه یکی از پزشکان اماراتی از عبارت "خلیج عربی" استفاده کرد، رزاقی‌آذر با قاطعیت اعلام کرد که "خلیج فارس همیشه خلیج فارس بوده و تا ابد خلیج فارس خواهد ماند." این اظهار نظر باعث اعتراض برخی از شرکت‌کنندگان شد، اما رزاقی‌آذر از موضع خود عقب‌نشینی نکرد و بر حقایق تاریخی تأکید کرد. این اقدام او باعث تحسین بسیاری از شرکت‌کنندگان و در عین حال منجر به مشکلاتی برای او شد که در نهایت با ایستادگی و نوشتن متنی دفاعی در این زمینه، توانست نظر پلیس را تغییر دهد.

 

نتیجه‌گیری

پروفسور مریم رزاقی‌آذر با کشفیات علمی برجسته، کارهای انسان‌دوستانه و دستاوردهای علمی فراوان، یکی از بزرگ‌ترین شخصیت‌های پزشکی ایران و جهان است. او با تلاش‌های خود در زمینه پزشکی و غدد کودکان نه تنها به درمان بیماری‌های نادر کمک کرده بلکه با روحیه ایستادگی و تعهد به حقیقت، به نمادی از دانش، شجاعت و انسانیت تبدیل شده است.

 

 

 گرد آوری:بخش علمی ناتیلوس 

 


لطفا نظر خود را درباره مطلبی که خوانده‌اید، بنویسید...
نام شریف شما :
آدرس ایمیل:
مطلب :
کپی از مطالب این سایت تنها با ذکر فاتحه رایگان است
مجله تفریحی و سرگرمی ناتیلوس   Natilos.ir © 2024 - 2015
V 9.8