• فناوری
  • سرگرمی
همچنین در ناتیلوس بخوانید


در صورت جهانی شدن قیمت ها و حذف یارانه ها چه اتفاقی برای اقتصاد کشور می افتد؟


لیسنسفالی؛ علل، علائم و روش‌های درمانی
جراحی ترمیمی لگن زنان؛ یک راه حل جامع برای درد و ناتوانی
لیبرالیسم و نئولیبرالیسم یعنی چه؟ تفاوت لیبرالیسم و نئولیبرالیسم
چرا دلائل نظام مبنی بر مخالفت غربیها باهسته ایی شدن ایران واقعیت ندارد؟
بعد از مشاجره: چگونه می‌توانیم دوباره شروع کنیم؟
داستان کودکانه درخت بخشنده
ناسا تصاویر سیارک‌های تازه گذشته از کنار زمین را منتشر کرد
واردات خودروی تصادفی ممنوع است
عربستان 100 تاکسی پرنده خرید
طرز تهیه مافین سیب دارچینی خوشمزه و آسان
دانلود مجموعه کامل چگونه گناه نکنیم سخنرانی صوتی رائفی پور قسمت 1 تا 6
فناوری‌هایی که باور نمی‌کنید وجود دارد
چگونه بهترین صندلی تاشو را برای کمپینگ و سفر انتخاب کنیم؟
نماینده مجلس: واردات قطره‌چکانی خودرو سفره دلالان را پررونق می‌کند
متن روضه شهادت امام رضا (ع)
CO2, گاز CO2 چگونه از اتومبیل خارج میشود GIF
کاربرد نانو در پزشکی و دارو سازی (فیزیک دهم) تاثیر علوم نانو
مراقبت‌های بعد از بوتاکس پیشانی برای ماندگاری بیشتر
آیا امواج شبکه نسل پنج موبایل، امنیت پرواز را تهدید می‌کند؟
مراقبت از مو پس از خیس شدن در باران
در صورت جهانی شدن قیمت ها و حذف یارانه ها چه اتفاقی برای اقتصاد کشور می افتد؟
Download Search Free Market پنجشنبه 15 ارديبهشت 1401 بازدید: 669
در صورت جهانی شدن قیمت ها و حذف یارانه ها چه اتفاقی برای اقتصاد کشور می افتد؟

در صورت جهانی شدن قیمت ها و حذف یارانه ها چه اتفاقی برای اقتصاد کشور می افتد؟

فرض کنیم همه قیمتها جهانی شوند و قاچاق و صادرات یارانه ای حذف شود و حتی واردات کالاهایی که در کشور گران تولید میشوند (مالیات پنهان!) مثل خودرو، کاملا آزاد شود. چه اتفاقی خواهد افتاد: ۱- صادرات غیرنفتی به شدت کاهش خواهد یافت. چون بخش زیادی از صادرات غیرنفتی ما مبتنی بر مزیت قیمتی است. نه از لحاظ کیفیت، نه بازاریابی، نه پایداری عرضه و نه خدمات پس از فروش، هیچ امکان رقابتی نداریم.


صادراتمان به بخشنامه ها و دستورالعملهای روزمره بند است. کشور وارد کننده نمیتواند نوسانات شدید عرضه در اثر آزادی و ممنوعیت مداوم صادرات ما را تحمل کند. یکی از مدیران میگفت در حالی که قیمت پیشنهادی سیب ما نصف بقیه کشورها بود، کشور متقاضی بعد از دیدن باغات و محصول، حاضر به خرید نشد و گفت شما حتی نمیتوانید سیب را سالم از درخت پایین بیاورید (کیفیت).
۲- با افت شدید صادرات غیرنفتی و افزایش تقاضا برای واردات، عرضه ارز به شدت کاهش و تقاضای ارز افزایش خواهد یافت. در نتیجه نرخ ارز جهش خواهد یافت و مجددا شکاف قیمت داخل و خارج پیش خواهد آمد و فرآیند تکرار خواهد شد!
۳- با افت شدید صادرات غیرنفتی، تنوع کالاهای صادراتی و تنوع بازارها را از دست خواهیم داد و وابستگی بیشتری به صادرات نفت و کشورهای خاص پیدا خواهیم کرد. این موضوع، تاب آوری اقتصادی را به شدت مخدوش خواهد کرد و قدرت چانه زنی حتی در عرصه های سیاسی را سلب خواهد کرد.
۴- احتمالا دولت مجبور خواهد شد برای حل این بحران، خود ابتکار عمل صادرات (بخوانید قاچاق!) را برعهده بگیرد و مثل بنزین ۵۰۰ تومنی، دست به صادرات کالاها به قیمت بسیار پایین تر از سطح جهانی زند.

در واقع، در شرایط و بستر نهادی موجود، آزادسازی قیمتها صرفا عبارتهای زیبایی برای چپاول حاکمیتی است. اشتهای سیری ناپذیر غول بزرگ رشدیابنده، هیچ محدودیتی ولو محدودیتهایی که خود مسبب آن بوده را قبول ندارد. از نظر او، هزینه های مبادلاتی بسیار بالایی که بر تولید کننده وارد میشود، اصلا دیده نمیشود بلکه تولید کننده به مثابه سرمایه گذار رانت جویی است که فقط از رانت بهره میبرد و باید این رانت را مصادره کرد. مصرف کننده نیز، فارغ از هزینه های ناآشکار تحمیلی سبک زندگی، تحدید انتخابهای ممکن و ناچاری در انتخاب حداقل گزینه ها، صرفا یارانه پنهان بگیرانی هستند و باید یارانه آنها را هدفمند کرد! البته یارانه مستقیم و هدفمند، در نبود و محدود ساختن انتخابهای آنها و انتخابهای از سر ناچاری، باعث رضایت مندی به زندگی بردگی است.

چه باید کرد:
اگر واقعا عزمی برای رفع بحرانها و قرارگیری در ریل توسعه است، باید اقدامات زیر صورت گیرد:
۱- تغییر رویکرد ایدئولوژیک در مناسبات با جهان به رویکرد منافع ملی
۲- حذف انحصارها و رفع واقعی موانع تولید و آزادسازی تولید
۳- تثبیت حقوق مالکیت و جلوگیری از تعدی به حقوق مالکیت (به معنی اعم مالکیت از جمله مالکیت بر جان و مال و اندیشه ) و بسط انتخابهای مبتنی بر حقوق مالکیت.
۴- کوچک سازی دولت به مفهوم محدود کردن نقش دولت بر تامین امنیت، تضمین حقوق مالکیت و نظارت بر اجرای کارکرد درست نهادها و رفع تعارضات (حکمیت) و قطع دست دولت از اقتصاد به مثابه انحصارگر بزرگ و رفع تمرکز قدرت و ثروت. استمرار ارائه کالاها و خدمات عمومی از طریق دولت محلی در مکانیسم آزادانه و رقابتی با حق انتخاب شهروندان.
۵-آزادسازی تجارت، بسط روابط سرمایه گذاری مشترک مبتنی بر منافع، تنوع بخشی به روابط بین الملل و تضمین پایداری تجارت.

این موارد حداقل شرایط اولیه برای قرارگیری در مسیر توسعه است. نیازی به دست کاری قیمتها نیست در صورت تحقق شرایط فوق، نظام بازار خود قیمتها را جهانی خواهد کرد.
لطفا نظر خود را درباره مطلبی که خوانده‌اید، بنویسید...
نام شریف شما :
آدرس ایمیل:
مطلب :
کپی از مطالب این سایت تنها با ذکر فاتحه رایگان است
مجله تفریحی و سرگرمی ناتیلوس   Natilos.ir © 2024 - 2015
V 9.8