• فناوری
  • سرگرمی
همچنین در ناتیلوس بخوانید


خبرگزاری انتخاب در شهریور ۱۴۰۲ فیلتر شد/آیا به ابعاد احکامی که می دهید اندیشه اید؟


کاتالوگ رنگ + کاتالوگ خوانی رنگ مو
چگونه فرزندانی باهوش عاطفی تربیت کنیم؟
برنامه ایلان ماسک برای سفر به مریخ؛ پنج پرواز استارشیپ به سیاره سرخ در دو سال آینده
هیوندای از نانوفیلم‌کنترل‌کننده دمای داخل خودرو رونمایی کرد
ایمنی گرم خودرو چیست؟
دستورالعمل تهیه سوسپانسیون و کاربرد و خواص آن ها
خانه گربه های وان ترکیه: زیبایی و تاریخچه نژاد
اسپاتیفای رفع فیلتر شد؟
چگونه عقاید لیبرال‌ستیز رواج و رونق می‌گیرند؟ | چرا برخی لیبرالیسم را دوست ندارند؟
تاثیر نوع شخصیت بر درآمد افراد کدام تیپ‌های شخصیتی درآمد بیشتری دارند؟
دانشمندان با کمک اسطوخودوس لباسی ضد پشه طراحی کرده‌اند!
دانستنی های جالب در مورد بدن انسان
منابع کنکور سراسری تجربی بهترین و کامل ترین مقاله منابع کنکور سازمان سنجش
فال روزانه - سه شنبه 12 تیر 1403
چه سوره هایی پیامبر (ص) را پیر کرد؟
نحوه تاثیر گذاری رشد لینک ها بر روی سئو وب سایت
زندگینامه کاساندان: همسر محبوب کوروش بزرگ
علت اختلال امروز اینترنت مشخص شد
نخستین ربات انسان نما با موتور جت رونمایی شد/ امدادرسانی در بلایای طبیعی و حوادث
ابداع خودکار جدیدی که خط بریل را به متن تبدیل می‌کند
خبرگزاری انتخاب در شهریور ۱۴۰۲ فیلتر شد/آیا به ابعاد احکامی که می دهید اندیشه اید؟
Download Search entekhab چهارشنبه 15 شهريور 1402 بازدید: 1924
خبرگزاری انتخاب در شهریور ۱۴۰۲ فیلتر شد/آیا به ابعاد احکامی که می دهید اندیشه اید؟

خبرگزاری انتخاب در شهریور ۱۴۰۲ فیلتر شد/آیا به ابعاد احکامی که می دهید اندیشه اید؟

فضای رسانه ای کشور مجددا با خبر توقیف پایگاه خبری «انتخاب» متاثر شد، همچنان که از خبر دستگیری خبرنگاران شرق و هم میهن خانم ها «نیلوفر حامدی» و«الهه محمدی»  و ده ها خبرنگار دیگر و حکم محرومیت آقای «علی شفیعیان» مدیر مسئول انصاف نیوز و حکم اولیه ممنوعیت فعالیت رسانه ای مدیر مسئول اعتماد آقای «بهروز بهزادی» و  ..... عمیقا متاثر بوده است.


سالهاست سلسله ی توقیف ها و وقفه ها و بازداشت ها و مداخله ها، نفس رسانه در ایران را به شماره انداخته است و کشورمان را از نعمت برخورداری از جریان زنده ی خبر و «روایتی ملی و منطقه ای» محروم ساخته است. این که در کمینگاه بنشینیم و از رسانه «مرغ نیم بسمل» بسازیم و هر روز به قلب جریان اطلاعات و خبر، نیزه ای پرتاب کنیم، هنر نیست، صَد‌ِّ سبیل آگاهی و تکامل جامعه است. وظیفه حکومت ها تسهیل جریان اطلاع رسانی است نه انسداد سیستماتیک آن. 

کسانی که دستور به توقیف رسانه ها می دهند، آیا به ابعاد اخلاقی و پیامدها و سنگینی حکمی که می دهند، اندیشه کرده اند؟ جدای از ضربه سهمگینی که متوجه یک سازمان خبری و حقوق صد ها هزار مخاطب  و به طور کلی جریان رسانه ای می شود، آیا ملتی  یا حکومتی را می شناسیم که با پایمال کردن قداست آزادی وبستن دهان ها، راهی به خیر یافته باشد؟ کیست که نداند رسانه ها چهار راه و گرانیگاه ارتباطی ملت ها هستند و بدون رسانه های مستقل و آزاد و آگاه،  تشخیص مسیر و «خیر مشترک» برای همه دشوار خواهد بود و از قضا برای حکومت دشوارتر. تجربه محک خوبی است. مگر نمی بینیم که رهآورد چند دهه لت و کوب رسانه ها و نخبگان، جز سرگشتگی و حیرت در سطوح مختلف نبوده است؟

وقتی نهادهای مدنی و احزاب تشریفاتی شوند، وقتی رسانه ها تعطیل و نخبگان خانه نشین و اساتید ارعاب و اخراج و جمهوریت و انتخابات منکوب شود، راه های رشد و رضایت واقعی بسته خواهد شد و از تریبونهای یک سویه و انحصاری، دیگر کاری برای جلب نظر مردم ساخته نیست. این گونه است که لشکری از تریبون ها را در اختیار دارند و همچنان چشم به معدود رسانه های نسبتا مستقل دوخته اند و گمان می کنند دلیل تلخی ذائقه ها در این است که این معدود رسانه ها هنوز نفس می کشند و گهگاه انتقادی بیان می دارند. آنها غافلند که کار رسانه ی واقعی، حلوا حلوا کردن نیست و با حلوا حلوا دهان ها شیرین نمی شود، با تملق فقط چشم قدرت از دریافت حقیقت باز می ماند و نهایتا باب های حکمت در حکومت بسته می شود. رازی که در چند صدایی نهفته است، در انحصار نیست. بگذارید رسانه ها نفس بکشند و باب های گفت و گو باز بماند، تا حکومت و مردم و نخبگان به «خیر مشترک» خود وقوف یابند. صحبت این نیست که هر که هر چه می گوید و منتشر می کند درست و قابل دفاع است، سخن آن است که راه حل، توقیف نیست. اگر بنا به توقیف بود باید نخست به سراغ آن دسته تریبون هایی می رفتید که مکررا جهل و خرافه و تنفر و دروغ و لطمه به دین و و میهن و اعتماد مردم را پمپاژ می کنند.

تجربه بشری نشان می دهد و عقل نیز حکم می کند که در فضای گفت و گوی چند سویه و آزاد است که همه می توانند یکدیگر را ویرایش کنند و به انصاف و صلاح و عدالت راه یابند. ای کاش به جای این که رسانه ای را ببندید، از خیل عظیم تریبون های رسمی، ولو یک تریبون را در اختیار صدای مردم قرار می دادید و آن گاه ثمراتش را برای خود و مردم به نظاره می نشستید. اما افسوس که افسون قدرت و جاه طلبی و تمامیت خواهی هم اجازه ی تواضع در برابر حقیقت را نمی دهد و هم چنان آدمی و سیستم ها را در خود مهار می کند که انگیزه و توان تغییر به مسیر درست را به حداقل می رساند و یا از دست می دهد. در چنین شرایطی باید اندیشه ها و روش ها تغییر اساسی کند تا بن بست ها گشوده گردد. باید در برابر« دومینوی خطا و انحراف»، «دومینوی آگاهی و حقیقت» شکل بگیرد و این کاری است که از رسانه های آزاد و مستقل ساخته است.  این هم برای شما، هم برای مردم و هم برای نخبگان و هم برای آینده میهن عزیزمان راهگشاست. اگر هم نگذارید و تن ندهید، مردم و تکنولوژی و زمانه راه خود را یافته وشرایط خود را تحمیل خواهند کرد. این را از سر خیرخواهی عرض می کنم، چرا که برکتی که در آزادی رسمی و توافقی برای ملت ها و حکومت ها نهفته هست، در آزادی تحمیلی نیست. 
لطفا نظر خود را درباره مطلبی که خوانده‌اید، بنویسید...
نام شریف شما :
آدرس ایمیل:
مطلب :
کپی از مطالب این سایت تنها با ذکر فاتحه رایگان است
مجله تفریحی و سرگرمی ناتیلوس   Natilos.ir © 2024 - 2015
V 9.8