حکم جلوگیری از بارداری توبکتومی و وازکتومی
احکام جلوگیری از بارداری حکم توبکتومی و وازکتومی خامنه ای رهبری احکام جلوگیری از بارداری احکام و حکم در رساله حکم جلوگیری از بارداری توبکتومی و وازکتومی از مرجع خامنه ای رساله مرجع تقلید خامنه ای حکم جلوگیری از بارداری توبکتومی و وازکتومی رساله مرجع تقلید خامنه ای از مرجع تقلید خامنه ای
جلوگیری از بارداری
س 1255: 1 ـ آيا براى زنى که سالم است، جلوگيرى از باردارى بهطور موقت از طريق بکارگيرى وسايل و موادى که از انعقاد نطفه جلوگيرى مىکنند، جايز است؟
2 ـ استفاده از يکى از دستگاههاى جلوگيرى از باردارى که چگونگى جلوگيرى از حاملگى توسط آن تا به امروز معلوم نشده، ولى به عنوان وسيلهاى براى جلوگيرى از باردارى شناخته شده است، چه حکمى دارد؟
3 ـ آيا جلوگيرى دائم از حاملگى براى زنى که از خطر باردارى خوف دارد، جايز است؟
4 ـ آيا جلوگيرى دائمى از باردارى براى زنانى که زمينه مساعدى براى به دنيا آوردن فرزندانى معيوب يا مبتلا به بيماريهاى ارثى جسمى و روانى دارند، جايز است؟
1 ـ اگر با موافقت شوهر باشد، اشکال ندارد.
2 ـ اگر موجب از بين رفتن نطفه بعد از استقرار آن در رحم شود و يا مستلزم نگاه و لمس حرام باشد، جايز نيست.
3 ـ جلوگيرى از باردارى در فرض مذکور اشکال ندارد بلکه اگر حاملگى براى حيات مادر خطر داشته باشد، باردار شدن بهطور اختيارى جايز نيست.
4 ـ اگر با يک غرض عقلايى صورت بگيرد و ضرر قابل توجهى هم نداشته باشد و با اجازه شوهر باشد، اشکال ندارد.
س 1256: بستن لولههاى منى مرد براى جلوگيرى از افزايش جمعيت چه حکمى دارد؟
ج: اگر اين کار با يک غرض عقلايى صورت بگيرد و ضرر قابل ملاحظهاى هم نداشته باشد، فىنفسه اشکال ندارد.
س 1257: آيا زن سالمى که حاملگى براى او ضررى ندارد، جايز است از طريق عزل يا دستگاه ديافراگم يا خوردن دارو و يا بستن لولههاى رحم، از باردارى جلوگيرى کند، و آيا جايز است شوهرش او را وادار به استفاده از يکى از اين راهها غير از عزل نمايد؟
ج: جلوگيرى از باردارى فىنفسه به طريق عزل، اشکال ندارد و همچنين استفاده از راههاى ديگر هم اگر با يک غرض عقلايى صورت گيرد و ضرر قابل ملاحظهاى هم نداشته و با اجازه شوهر بوده و مستلزم لمس و نظر حرام نباشد، اشکال ندارد ولى شوهر حق ندارد همسر خود را به اين کار وادار نمايد.
س 1258: آيا جايز است زن باردارى که قصد دارد لوله های رحم خود را ببندد، از طريق عمل سزارين فرزند خود را به دنيا آورد تا در هنگام آن عمل، لولههاى خود را هم ببندد؟
ج: حکم بستن لوله های رحم قبلاً گذشت، ولى جواز عمل سزارين متوقف بر نياز به آن يا درخواست خود زن باردار است و به هر حال لمس و نظر مرد اجنبى به زن هنگام عمل سزارين و بستن لوله های رحم حرام است. مگر در حال ضرورت.
س 1259: آيا جايز است زن بدون اجازه شوهرش از وسائل پيشگيرى از باردارى استفاده نمايد؟
ج: محل اشکال است.
س 1260: مردى که داراى چهار فرزند است اقدام به بستن لوله های منى خود کرده است، آيا در صورت عدم رضايت زن، آن مرد گناهکار محسوب مىشود؟
ج: جواز اين کار متوقف بر رضايت همسر نيست و چيزى بر عهده مرد نمی باشد زیرا این کار فقط امکان حاملگی را به صفر می رساند و مانعی برای لذت جنسی ایجاد نمی کند و تصمیم برای بچه دار شدن باید با رضایت هر دو طرف باشد.