• فناوری
  • سرگرمی
همچنین در ناتیلوس بخوانید


چرا هنگام نام بردن خامنه ای صلوات می فرستند | علت صلوات بعد از نام بردن خمینی چیست؟


کاربران آیفون 16 پرو از مشکل عدم تشخیص لمس در نمایشگر شکایت دارند
از کجا بفهمیم بدن خودمون و بچه هامون چه ویتامینی کم داره؟ چی بخوریم خوب بشه؟
آموزش بوکس به ربات انسان‌نما با فناوری واقعیت مجازی!
حمله هکرهای کلاه‌سفید به خودروی کیا/ یک حفره امنیتی کشف شد
آیا ۴۴میلیون مردم اوکراین به بازگشت دیکتاتوری کرملین بر کشورشان تن خواهند داد؟
هشدار دکتر فرشاد مومنی اقتصاددان نهادگرا درباره ابعاد فاجعه‌ساز بودجه
همه چیز درباره زمان مناسب برای آزمایش خون بارداری
خرافات در مورد دندان: واقعیت یا افسانه؟
دانستنی های رتبه و رنکینگ وب سایت و ارتقا آن
اعتیاد به پاپرز؛ سرخوشی کوتاه‌مدت با عوارض بلندمدت
زور مدافعان فیلترینگ در شورای عالی فضای مجازی بر نظر پزشکیان می چربد؟
چرا آبادان مقصدی ایده‌آل برای گردشگران است؟
طالع بینی هفتگی (19 آبان تا 25 آبان 1403)
متنی که با کمک راوی با صدای بلند خوانده می شود را بشنوید
بهترین قاضی بازنشسته دیوان عدالت اداری را از کجا پیدا کنیم؟
چرا سپاه غیر قانونی در کار های سیاسی و اقتصادی و دخالت می کند
انواع سنگ ها را و ویژگی های فیزیکی و شیمیایی سنک ها
رواج اجاره ساعتی خودرو؛ ۱۰ ساعت پورشه سواری ۱۶ میلیون تومان!
آشنایی با خواص و مضرات پرتقال ارزش غذایی پرتقال
سنگ های آذرین و انواع آذرین ها در صنعت
چرا هنگام نام بردن خامنه ای صلوات می فرستند | علت صلوات بعد از نام بردن خمینی چیست؟
Salavat in leader سه شنبه 20 خرداد 1399 بازدید: 1837
{newstitle}

چرا هنگام نام بردن خامنه ای صلوات می فرستند | علت صلوات بعد از نام بردن خمینی چیست؟

آیا‌ با وجود‌ اینکه‌ صلوات‌ مخصوص‌ پیامبراکرم‌ است‌ و برای هیچ یک از ‌ائمه‌ حتی‌ امام‌ زمان‌ واجب نیست جایز است که هنگام نام بردن امام خامنه ای صلوات بفرستیم؟




متن شبهه:

ایا‌باوجود‌اینکه‌صلوات‌مخصوص‌پیامبراکرم‌است‌وبرای هیچ یک از ‌ائمه‌ حتی‌ امام‌زمان‌ واجب نیست جایز است که هنگام نام بردن امام خامنه ای صلوات بفرستیم؟

 پاسخ شبهه:

1⃣صلوات بر حضرت محمد و ال ایشان از جمله مستحباتی می باشد که در روایات به آن تصریح شده به گونه ای که هر گاه نام پیامبر گرامی شنیده شود صلوات فرستاده شود

?وسائل الشیعه ج7 ص201 باب 42

2⃣در باره فلسفه فرستادن صلوات گفته شده است که سبب می شود مقام شامخ پیامبر گرامی فراموش نشود که لازمه آن این است که اسلام و برنامه های اسلام متروک نشود اضافه بر این که این صلوات نوعی حق شناسی و قدر دانی و تشکر از زحماتی است که برای هدایت امت کشیده است

?شرح نهج البلاغه،ایت الله مکارم،ج3 ص197

با توجه به انچه امد ،صلوات فرستادن در هنگام نام هر یک از امامان نیز دارای رجحان است زیرا هم سبب تشکر و قدردانی از انهاست و هم سبب زنده ماندن نام آن بزرگواران و برنامه های انان در جامعه و هم مصداق اظهار محبت به انهاست .

در مورد صلوات فرستادن هنگام شنیدن نام رهبری یا امام خمینی گفتنی است :

از ویژگی های موجودات «حساس»، ابراز احساسات است و چون انسان موجودی حساس است بیش تر از سایر موجودات در پی پیدا کردن راهی برای ابراز احساسات درونی و اظهار علاقه به دیگران و به خصوص بزرگان می باشد. برای این منظور از روش های مختلف هورا، سوت، کف زدن، دست تکان دادن و... استفاده می شود. آن چه در فرهنگ اسلامی به روشنی مشاهده می شود محتوا دادن به رفتارهای طبیعی و اجتماعی انسان است؛ از جمله این که اذان را جایگزین ناقوس کلیسا و سلام را جایگزین برداشتن کلاه دانسته است.

در روزهای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، مردم از لفظ «صحیح است» برای تأیید و تشویق استفاده می کردند که بعدها جمله(الله اکبر) جایگزین آن شد. همچنین استفاده از صلوات برای احترام و تأیید میان مردم مؤمن و متدیّن مرسوم بوده است. هرگاه می خواستند بیش تر احترام بگذارند، صلوات ها را تکرار می کردند.


اما ذکر صلوات برمحمد وآل محمد، از با فضیلت ترین و پرخاصیّت ترین ذکرهاست و محتوای آن، فرستادن سلام و صلوات خدا بر پیا مبر و اهل بیتش می باشد؛ بنا بر این هر قدر صلوات بیش تر فرستاده شود، رحمت و درود بیش تر خداوند نصیب پیامبر و اهل بیت معصومش شامل می شود. پس در هنگام شنیدن نام رهبر درحقیقت بر او صلوات نمی فرستیم، بلکه بر پیامبر صلوات می فرستیم. به هر حال، این یک حرکت سیاسی بود که از اوایل پیروزی انقلاب تا به حال به عنوان یک عادت پسندیده باقی مانده است.

امام خمینی که در عصر کنونی توانست با رهبری بی نظیر خود یک نهضت دینی را بنیان نهد، وقتی نام ایشان در زمان حیاتشان برده می شد، یک بار صلوات می فرستادند. این حرکت مردم برای تعظیم شعائر الهی و عظمت شخصیّت رهبر کبیر انقلاب بود تا بدین وسیله بینی دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی به خاک مالیده شود، اما پس از رحلت جانگداز آن بزرگوار و جانشینی مقام معظم رهبری  مردم مسلمان و قدر شناس ایران برای تأیید و تشویق ایشان و تعظیم شعائر الهی چنین بنا گذاشتند که در هنگام شنیدن نام ایشان صلوات بفرستند .از انچه امد چند نکته روشن شد:

1 - صلوات فرستادن برای پیامبر و اهل بیت ایشان است نه برای  رهبری ونه امام خمینی

2 - صلوات فرستادن در هنگام شنیدن نام رهبری یک حرکت سیاسی است که سبب تعظیم شعائر و احترام ایشان و تقویت نظام اسلامی است لذا دارای رجحان می باشد.

3- در مساجد نیز مرسوم است که با دیدن روحانی مسجد صلوات بر محمد و الش فرستاده می شود .این عمل نوعی احترام و اظهار محبت به مقام روحانیت است

این نوع صلوات ها در حقیقت صلوات بر اهل بیت بوده که جهت احترام و تعظیم در مورد افرادی که با اهل بیت پیوند دارند نیز فرستاده می شود که هیچ نوع منافاتی با مبانی دینی ندارد بلکه دارای رجحان نیز می باشد
سایت بصیرت،پاسخ به شبهات وشایعات
لطفا نظر خود را درباره مطلبی که خوانده‌اید، بنویسید...
نام شریف شما :
آدرس ایمیل:
مطلب :
کپی از مطالب این سایت تنها با ذکر فاتحه رایگان است
مجله تفریحی و سرگرمی ناتیلوس   Natilos.ir © 2024 - 2015
V 9.8