• فناوری
  • سرگرمی
همچنین در ناتیلوس بخوانید


علت امر به معروف و نهی از منکر چیست چرا باید امر به معروف بکنیم


دانلود صوت 90 جلسه پرسش و پاسخ اعتقادی از علما
چرا رنسانس اسلامی بعد از نیم‌قرن همچنان عاجز از حل مسئلۀ حجاب شده؟
معلم ایرانی نامزد جایزه بهترین معلم جهان شد
تمام سوال های های دینی ( هدیه های آسمانی ) نهم
بهینه سازی متن و محتوا در صفحات سایت
پایان آزمایش ناسا؛ محققان پس از یک سال از محیط شبیه‌سازی‌شده مریخ خارج شدند
برسی بین سرور ویندوز و لینوکس
بهترین ایده های کسب و کار با سرمایه کم
چین رباتی با مغز انسانی می‌سازد؛ گامی به سوی ماشین‌های هیبریدی
لیست بهترین شرکت های طراحی سایت و سئو
جدید ترین رمز و کد تقلب بازی جی تی آ 4
این ژله صورتی می‌تواند صنعت گوشت را متحول کند
نحو نظیم یک روتر بی سیم و مودم
آباکاویر؛ همه آنچه باید درباره این داروی ضد ویروسی بدانید
کاربرد فیزیک در فناوری و تکنولوژی مدرن (فیزیک دهم)
آموزش مرحله به مرحله اوریگامی هویج
علایم بیماری چربی کبد و راههای درمان
عمل سر بریدن امام علی و پیامبر مانند سر بریدن حججی در سوریه است
تخم شربت لاغر می کند، خواص دارویی تخم شربت
انواع سنگ ها و چگونه تشکیل سنگ ها در زمین و کانی ها
علت امر به معروف و نهی از منکر چیست چرا باید امر به معروف بکنیم
Amre Be Marouf Va Nahye Az Monkar سه شنبه 20 خرداد 1399 بازدید: 1103
{newstitle}

علت امر به معروف و نهی از منکر چیست چرا باید امر به معروف بکنیم

هرکسی رو توی قبر خودش میذارن عیسی بـه دین خود، موسی بـه دین خود به ما چه ربطی بقیه تو جامعه چیکار میکنن! من اگر نیکم و گر بد تو برو خود را باش هر کسی آن درود عاقبت کار، که کشت.




متن شبهه:
هرکسی رو توی قبر خودش میذارن
عیسی بـه دین خود، موسی بـه دین خود
به ما چه ربطی بقیه تو جامعه چیکار میکنن!
"من اگر نیکم و گر بد تو برو خود را باش هر کسی آن درود عاقبت کار، که کشت."
پاسخ شبهه:

1⃣حق با شماست اگر گناه شما ربطی به دیگران نداشته باشد کسی حق تذکر دادن به شما ندارد و قطعا هیچ کسی را در قبر دیگری نمیگذارند ؛اما خیلی واضح است که اگر گناه من به دیگران مربوط باشد آنها حق تذکر به من را دارند مثل اینکه من بد رانندگی کنم یا پیش دیگران سیگار بکشم یا حرفهای مستهجن بزنم و...

2⃣درنظر بگیرید تاثیر یک معتاد مجرد روی سرنوشت جامعه کمتر از موقعی ست که همان معتاد زن و بچه داشته باشد.

3⃣بیشتر رفتارها و تصمیم های ما روی دیگران اثر دارد ؛چون ما در یک محیط "ایزوله" نیستیم و با آدمهای دیگه در ارتباطیم پس با احتمال زیاد روی زندگی دیگران تاثیر داریم.

4⃣بیماری را تصور کنید که سردرد دارد، او به پزشک مراجعه می‌کند، پزشک با معاینه این شخص عنوان می‌کند که برای مثال سردرد شما ناشی از فلان بیماری واگیردار است و با تجویز دارو در بهبودی وی می‌کوشد؛ آیا بیمار می‌تواند با بی‌ملاحظگی و حضور در اجتماع و در مواجهه با دیگران در هنگام عطسه جلوی دهان خود را نگیرد، به این بهانه که من خود درد بیماری را می‌کشم؟!
مسلم است اگر بیمار مراعات حال دیگران را نکند ممکن است دیگران را در معرض بیماری قرار دهد، چه سهوی چه عمدی فرقی ندارد؛

5⃣مثلا فردی که مقید به حجاب نیست را تصور کنید مانند همان بیمار5 ویروسی‌ست که حضورش در اجتماع می‌تواند زمینه‌ساز آلوده شدن به گناه دیگران باشد، درست است که عواقب اخروی بدحجابی گریبان گیر عامل آن است اما عقوبت دنیایی‌اش یقه افراد جامعه را خواهد گرفت و آنان را در منجلاب فساد خواهد انداخت! پسرجوان با دیدن چنین خانم بدحجابی به گناه آلوده می‌شود و زندگی‌اش را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ مردان و جوانان با دیدن سر و وضع نامناسب بدحجابان هر گناهی مرتکب شوند در نامه اعمال دختر و زن بدحجاب نیز ثبت می‌شود:

«آن‌ها باید روز قیامت، بار گناهان خود را به‌طور کامل بردوش کشند؛ و همچنین سهمى از گناهان کسانی که به خاطر جهل، گمراهشان مى‌سازند. بدانید آن‌ها بار سنگین بدى بر دوش مى‌کشند![نحل ۲۵]

6⃣داستان نوشتن یک کتاب از آنجا آغاز شده که روزی در یکی از ایستگاه های مترو در آمریکا یک مرد، زنی را مورد اذیت و آزار قرار می‌دهد و در تمام این مدت که زن از مردم کمک می‌خواسته است همه با بی اعتنایی کامل از این صحنه عبور می‌کردند و حتی یک نفر هم به این زن کمک نکرده بود.
جامعه شناسان آمریکایی این مساله را یک معضل بزرگ در جامعه دانستند و دولت نیز بودجه ای را برای بررسی علت این اتفاق تصویب کرد. نویسنده کتاب می‌گوید در یکی از همایش‌ها، یک دانشمند مسلمان اندیشه ای را مطرح کرد که این اندیشه ایجاب می‌کند که افراد در جامعه نسبت به هم بی خیال نباشند و نوعی دغدغه عمومی را برای همه افراد در برابر کارهایشان در جامعه به وجود آورد. و بعد از این اتفاق مایک کوک  نوشتن کتاب (اندیشه امر به معروف و نهی از منکر در اسلام) را آغاز می‌کند .


7⃣در منطق قرآن کریم اعضای یک جامعه پیوند ناگسستنی با یکدیگر دارند و رفتار هر کسی می‌تواند بر جامعه تاثیر خاصی داشته باشد و به همین خاطر نسخه های طلایی قرآن در موارد زیادی افراد را از بی توجهی در مقابل اشتباهات دیگران منع و سبب سعادت جامعه دانسته است
در اینجا با بسنده به چند آیه به موضوع اشاره میکنیم...

 «باید از میان شما، گروهی - مردم را - به نیکی دعوت کنند و به کار شایسته وادارند و از زشتی بازدارند، وآنان همان رستگارانند» [آل‌عمران۱۰۴]

«شما بهترین امتی هستید که برای مردم پدیدار شده‌اید: به کار پسندیده فرمان می‌دهید، و از کار ناپسند بازمی‌دارید، و به خدا ایمان دارید. و اگر اهل کتاب ایمان آورده بودند قطعاً برایشان بهتر بود؛ برخی از آنان مؤمنند و-لی- بیشترشان نافرمانند» [آل‌عمران110]

8⃣پیامبـر اسلام میفرماید :
یک فرد گنهکار، در میان مردم همانند کسی است که با جمعی سوار کشتی شود و به هنگامی که در وسط دریا قرار گیرد ،تبری برداشته به سوراخ کردن موضعی که در آن نشسته است بپردازد و هرگاه به او اعتراض کنند در جواب بگوید ؛من در سهم خود تصرف میکنــم!
اگر دیگران او را از ایــن عمل خطرناک باز ندارند، طولی نمیکشد که آب دریا به داخل کشتی نفوذ کرده و یکباره همه ساکنان کشتی را به همراه کشتی در دریا غرق میکند.
سایت بصیرت،پاسخ به شبهات وشایعات

لطفا نظر خود را درباره مطلبی که خوانده‌اید، بنویسید...
نام شریف شما :
آدرس ایمیل:
مطلب :
کپی از مطالب این سایت تنها با ذکر فاتحه رایگان است
مجله تفریحی و سرگرمی ناتیلوس   Natilos.ir © 2024 - 2015
V 9.8