• فناوری
  • سرگرمی


❶شرح کامل انقلاب کبیر و قدرتمند فرانسه | بزرگ ترین انقلاب جهان انقلاب فرانسه 


ترفندهای حرفه‌ای برای جلوگیری از سر رفتن سوپ جو: راهنمای کامل
رازهای خوشبو کردن ماشین لباسشویی: روش‌هایی ساده و موثر
اینجا ایران است؛ بلوکه ۲۳۰ میلیونی برای خرید خودروهای گران بی کیفیت!
پارچه جدید دانشمندان آمریکایی می‌تواند وسایل برقی شما را به‌صورت بی‌سیم شارژ کند
روز معمار: گرامیداشت ذهن‌های خلاق در عرصه معماری
تاثیر اخبار آزاد شدن ورود آیفون در بازار موبایل؛ افت بازار آیفون ۱۳
10 عادت روزانه برای زندگی سالم‌تر و شادتر
پیوند انگاری در سوگیری شناختی چیست/ویژگی تئوری توطئه
ربات انسان‌نمای GR-2 با قابلیت های بسیار پیشرفته معرفی شد
بازدید از کاخ بورسا: تجربه‌ای بی‌نظیر در پورتو
سایت استاتیک و داینامیک چیست ، دانستنی های سایت استاتیک و داینامیک و قیمت طراحی سایت
خواص شگفت انگیز خوردن فندق ، گردو ، بادام و پسته در یک وعده
ویژگی های پلیمر و کاربرد آنها و خواص شیمیایی پلاستیک
سیرکوس ماکسیموس: چطور یک سیرک باستانی به نماد قدرت و فرهنگ رم تبدیل شد
بهترین مکان های برای چای عصرانه در استانبول ترکیه!
وظیفه والدین تربیت کودک نخبه نیست!
وقوع ماه گرفتگی جزئی در روز چهارشنبه
هشدار در روز بيشتر از 5 نارنگي نباید خورد!
«اندروید ۱۵» عرضه شد
آیا فرار آمریکایی‌ها جلوی گرانی را میگیرد و تورم را پایین میاورد؟
متن تسلیت اربعین حسینی
خطر افسردگی در کمین نوجوانان
آیا در طرح صیانت فیلترشکن جرم شده و امکان محدودیت ترافیک گوگل اینستاگرام وجود دارد؟
سئو چیست و چگونه میتوان سئو سایت را به درستی انجام داد
بیوگرافی محمودرضا قدیریان گوینده و بازیگر موفق
دانشمندان یک غار گدازه‌ای زیر سطح ماه کشف کردند
ترامپ یک فضانورد میلیاردر را برای ریاست ناسا برگزید
ماموریت سرنشین‌دار رصد قطب‌های زمین اواخر امسال پرتاب می‌شود
بهترین زمان برای خواندن نماز قضا
واکنش‌ها به دستگیری مالک تلگرام در فرانسه
کارنامه مردودی دولت سیزدهم در واردات خودرو/ فقط ۸ هزار خودرو ترخیص شده؛ ۱۳۰ هزار تقاضای جدید بی‌پاسخ مانده
چگونگی ساخت و کشف خورشید
افزودن برنامه ها، وب سایت ها و موارد بیشتر به صفحه شروع ویندوز 8
اگر در سفر استانبول زبان ترکی بلد نبودیم چکار کنیم؟
چگونه دیوار با رنگ پلاستیکی را تمیز کنیم؟
حیوانی که انتخاب می کنید عمق سخاوت شما را در روابطتان آشکار می کند
ابراز نگرانی ایلان ماسک از وضعیت آزادی بیان پس از بازداشت مدیر تلگرام: دوران خطرناکی است!
بهترین مواد غذایی برای رشد سالم کودکان
آموزش خرید سی پی کالاف فوری در سایت تخصصی ایران موجو
متن سرود ای ایران؛ کلماتی که قلب هر ایرانی را می‌لرزانند
شرح انقلاب بزرگ فرانسه
Description Great Revolution France


در سال 1789 ميلادي، در فرانسه، انقلابي روي داد كه معروف به “انقلاب كبير فرانسه” شده است. اين انقلاب را فراماسونرها و طرفداران ايده‌هاي بورژوازي رهبري كردند و در متن “پروتكل‌هاي صهيونيزم جهاني” آمده است كه: «ما اين انقلاب را “انقلاب كبير” ناميديم».
انقلاب فرانسه يك انقلاب ليبرال - بورژوايي بود. قبل از وقوع انقلاب و در زمان سلطنت لويي شانزدهم، فرانسه داراي يك مجلس طبقاتي بود و اشرافيت فئودال از مزاياي ويژه‌اي برخوردار بودند كه نمايندگان بازرگانان و سرمايه‌داران و صاحبان صنايع فاقد آن امتيازها بودند. در جريان انقلاب فرانسه، رهبري با سرمايه‌داران و بازرگاناني بود كه ايده‌هاي بورژوايي و عصر روشن‌گري را در سر داشتند و تحت شعار “برابري” خواهان حقوق برابر با اشراف و لغو امتيازات ويژة فئودالي بودند.
بورژوازي، ذيل شعار “آزادي”، محدود شدنِ قدرت سلطنت و گسترش نفوذ زرسالارانِ صاحب سرمايه (بازرگانان، رباخواران، صاحبان صنايع) را طلب مي‌كرد و توده‌هاي مردم كه اكثراً از دهقانان فقير و پيشه‌ورزان خرده‌پا و گروه كم‌جمعيت كارگران صنايع تشكيل مي‌شد، در آرزوي لغو ماليات‌هاي فئودالي و عشريه‌هاي اجباري به كليسا بودند. توده‌ها تحت هدايت افرادي مثل “ميرابو”، “مارا”، “دانتون”، “ربسپير” و تأثيرپذيري از ايده‌هاي فيلسوفان عصر روشن‌گري به ويژه افرادي مثل “ولتر” و “روسو” عليه سلطنت مطلقة لويي شانزدهم طغيان كردند و در 14 فورية 1789 “زندان باستيل” را كه نماد استبداد خاندان “بوربون” بود، ويران ساختند.
با عقب‌نشيني لويي شانزدهم، سلطنت مشروطه تشكيل شد و بورژوازي ليبرال، بخش عمده‌اي از قدرت را به دست گرفت. در فاصلة سال‌هاي 1790 - 1792 قدرت غالباً در دست كلوپ سياسي “ژيروندَن”‌ها يعني نمايندگان سرمايه‌داري ليبرالِ خواهان سلطنت مشروطه قرار داشت. شاكلة كلوپ “ژيروندن”ها توسط فراماسونرها اداره مي‌شد و رهبران معروف آن “ميرابو” فراماسونر بودند. اينان در مجلس ملي فرانسه، قوانين بسياري به نفع سرمايه‌داران و به منظور بسط سكولاريسم به تصويب رساندند، اما فكر چنداني به حال توده‌هاي فقير دهقانان و كارگران نكردند. از اين رو موج اعتراضات اقشار فرودست، دوباره بالا گرفت و اين‌بار نمايندگان جناح تندرو و بورژوازي كه “ژاكوبن”‌ها ناميده مي‌شدند به قدرت رسيدند. ژاكوبن‌ها نيز اكثراً فراماسونر بودند و رهبر آنها “ربسپير”، سخت تحت تأثير ايده‌هاي دموكراتيك “ژان ژاك‌ رسو” قرار داشت. در قريب دو سال حكومت ژاكوبن‌ها (1792 - 1794) در فرانسه، رژيم جمهوري اعلام شد و علي‌رغم شعارهاي بسيار در خصوص “حقوق بشر” و “آزادي”، دوران “ترور و وحشت” حاكم شد و نزديك چهل‌هزار نفر توسط جمهوري انقلابي مدافع حقوق بشر با گيوتين گردن زده شدند و ده‌ها هزار نفر بازداشت و روانة زندان‌ها شدند و جو اختناق شديدي پديد آمد.
در دوران ژاكوبن‌ها اگرچه اصلاحات ارضي به نفع روستاييان انجام شد اما مشكلات معيشتي مردم اغلب ادامه يافت و حاكميت صاحبان سرمايه، جانشين حكومت فئودال‌ها و اشراف‌ گرديد. توده‌هاي فقير روستايي و شهري چون روند اوضاع را به نفع خود نديدند، از حكومت نااميد شدند و دست از حمايت از آن كشيدند و جناحي از سرمايه‌داري فرانسه كه از دست ژاكوبن‌ها ناراحت بود در 27 ژوئيه 1794 (9 ترميدور) كودتايي عليه “ربسپير” و “ژاكوبن‌ها” صورت داد و آنها را سرنگون و ربسپير را اعدام كرد.
نقش تاريخي انقلاب فرانسه كه توسط ژاكوبن‌ها كامل گرديد، لغو امتيازات فئودال‌ها و اشراف، برقراري حكومت سرمايه‌داران به جاي فئودال‌ها، بسط سكولاريسم و زمينه‌سازي براي ايجاد يك نظام دموكراسي ليبرال در فرانسه بود كه تا سال 1794 ميلادي، تقريباً موفق به انجام همة اينها گرديد؛ هرچند كه انقلاب، روندي پرفراز و نشيب و بسيار خونين و پرنوسان را طي كرد.
انقلاب فرانسه به لحاظ ايدئولوژيك تجسم آرمان‌هاي ايدئولوژي ليبراليسم بود و به لحاظ اجتماعي توسط طبقة سرمايه‌داري فرانسه و به ويژه روشن‌فكران مدرنيست رهبري گرديد؛ هرچند كه سختي‌ها و مشقات و تلفات انساني آن را توده‌هاي محروم روستايي و شهري متحمل شدند. انقلاب فرانسه به لحاظ ميزان تأثيرگذاري و سير حركت و ايدئولوژي ليبرال بورژوايي رهبري كنندة انقلاب و نيز نتايج و تبعات گستردة آن در فرانسه و سراسر اروپا، به مظهر و نمونة كلاسيك انقلاب‌هاي مدرن تبديل گرديده است. با انقلاب فرانسه، ليبراليسم به صورت ايدئولوژي غالب و طبقة سرمايه‌داران صنعتي و تجاري و بانكداران به عنوان طبقة حاكم در فرانسه مطرح مي‌گردد و نظام فئودالي و سيطرة اشرافيت منسوخ مي‌گردد. انقلاب فرانسه به دليل ماهيت ليبرال - مدرن آن، خصلت سكولاريستي داشته و دارد و در تاريخ دويست سالة پس از انقلاب‌، روند كلي جامعة فرانسه به سمت نهادينه شدن هرچه بيشتر سكولاريسم و صنعتي شدن روزافزون جامعة فرانسه بوده است‌؛ هرچند كه مناسبات مذهب با حكومت‌هاي مختلف و وزن اجتماعي كليسا در دو قرن پس از انقلاب فرانسه، تغييرات و نوساناتي داشته است، اما به هر حال سمت و سويي كلي حركت رژيم‌هاي سياسي فرانسه به سوي بسط سكولاريسم بوده است.
صهيونيست‌ها و به ويژه فراماسونرها به دليل نقش مهمي كه در رهبري علمي و هدايت فكري انقلاب فرانسه داشته‌اند، بسيار سعي مي‌كنند اين انقلاب را سرآغاز “آزادي” بشر عنوان كنند. حقيقت اين است كه با انقلاب 1789 فرانسه، روح اومانيستي‌اي كه از رنسانس به بعد در غرب ظهور كرده و گسترش يافته بود، در هيأت يك حكومت و رژيم سياسي ظاهر مي‌گردد. در واقع انقلاب فرانسه صورت مثالي انقلاب‌هاي سياسي - اجتماعي عصر مدرن است و نه صورت مثالي هر انقلابي در هر جاي دنيا.
با انقلاب فرانسه مفهوم ليبراليستي آزادي به عنوان مفهوم اصلي و مشهور آزادي درآمد و تعريف حقوق بشر بر پاية خودبنيادانگاري نفساني اصالت يافت، بنابراين انقلاب فرانسه آغاز بسط عملي مفهوم ليبرالي آزادي است نه معناي حقيقي آزادي و چنانكه سير بعدي حوادث در فرانسه و اروپا نشان داد، انقلاب براي سرمايه‌داران و بورژواها آزادي به بار آورد اما زنجيرهاي گران استثمار كاپيتاليستي و ورشكستگي و فقر اقتصادي را بر جان كارگران و پيشه‌وران خرده‌پاي فرانسه محكم كرد و با حاكم كردن ساختار حقوقي و سياسي و تعليم و تربيت مدرن، آدمي را از ساحت ديني وجود خود، بيش از پيش دور كرد و گرفتار اسارت و از خودبيگانگي ساخت.
(منبع : مقاله انقلاب فرانسه ، شهريار زرشناس ، باشگاه نديشه )
جهت مطالع بيشتر ر. ك :
منابع؛
- مروري بر تاريخ انقلاب فرانسه - ايرج پزشك زاد
- تاريخ جامع كشور فرانسه - دانيل ريور - فصل 14
- تاريخ تمدن و فرهنگ جهان - راس ئي دان - فصل 22
- تاريخ تمدن ويل دورانت - جلد 10 روسو و انقلاب

در مورد سوالات احکام، جهت اطلاع از آخرين استفتائات با دفتر مرجع تقليد خود در تماس باشيد
برچسب ها: انقلاب فرانسه    


لطفا نظر خود را درباره مطلبی که خوانده‌اید، بنویسید...
نام شریف شما :
آدرس ایمیل:
مطلب :
کپی از مطالب این سایت تنها با ذکر فاتحه رایگان است
مجله تفریحی، سرگرمی و اطلاع رسانی   Natilos.ir © 2024 - 2015
V 9.8