• فناوری
  • سرگرمی
همچنین در ناتیلوس بخوانید


❶بازخوانی ریشه ‌های توسعه صنعتی در اروپا / انقلابی که پایان ندارد 


بیوگرافی سام نوری؛ مروری بر زندگی و فعالیت‌های هنری بازیگر ایرانی
موبایل گوگل هم به قابلیت ارتباط ماهواره‌ای مجهز شد
چه اعتراضی در عکس یادگاری دانشجویان بدون حجاب تهران وجود دارد؟
مدرسه یونانی فنر استانبول: نگین سرخ آموزشی در قلب استانبول
با فواید و ارزش غذایی زنجفیل آشنا شوید
برنده نوبل فیزیک ۲۰۲۴: در یک هتل ارزان‌ آماده انجام «MRI» می‌شدم که فهمیدم نوبل فیزیک بردم!
ترس از زنان: راهنمایی جامع برای مردان
اگر فردی را دوست دارید که با اضطراب مواجه است چه باید کرد؟
فواید حجاب و تشکیل گشت پوشش توسط پلیس نیویورک!
چگونه یک هکر رمز عبور شما را هک می کند؟
طرز تهیه چیز کیک باقلوا، دسری بی نظیر
فرودگاه بین‌المللی مهرآباد: معرفی، تاریخچه، امکانات و خدمات
فال روزانه - پنجشنبه 21 تیر 1403
مراحل انتقال سند ملکی چگونه است
تویوتا لندکروزر فضایی معرفی شد
۷ اشتباه رایج در دکوراسیون داخلی که متخصصان از دیدن آن‌ها خسته شده‌اند
چگونه لوازم آرایشی مناسب پوست حساس را انتخاب کنیم؟
دلایل حرام بودن گوشت خوک در اسلام
طالع بینی هفتگی (05 آبان تا 11 آبان 1403)
صرف نظر از روحانی یا رئیسی، محیط زیست الویتِ آخر نظام هست
وزیر اقتصاد خواستار فروش ایران خودرو و سایپا شد+جزئیات درخواست رسمی خاندوزی از دولت
این محصول جدید اپل، سمعک هم می‌شود!
پیام تسلیت رحلت پیامبر و شهادت امام حسن مجتبی
اشتراک گذاری اینترنت را روشن یا خاموش کنید
دعای اول ماه محرم برای برآورده شدن حاجات
هوش مصنوعی ذهن‌ خوان ساخته شد
باز هم طناب آیین نامه و دستورالعمل بر دست وپای واردات خودروهای دست دوم
انواع سنگ های آذرین (تشکیل الماس)
دانلود فیلم تبدیل شوندگان 5 آخرین شوالیه
تصاویرجالب و دیدنی؛ از گِل مالی شدن ملکه اسپانیا تا ترامپ در حال تست کردن شیشه محافظ خود
سایپا مجوز افزایش قیمت گرفت
مریخ احتمالاً در گذشته سکونت‌پذیر بوده است
سوالات استخدامی مصاحبه دانشگاه فرهنگیان
بهترین اعمال مستحبی که یک مسلمان می تواند انجام بدهد؟
دیجیتال بلیدینگ، جدیدترین متد آرایش دائم
مشخصات دقیق و کامل چوب بلوط
خواص دارویی «کیوی» ضد سرطان و سکته، خاصیت «کیوی»
استفاده از رایانه خود را ساده تر کنید و راحت تر با کامپیوتر خود کار کنید
تئاتر رومی پلوودیو: یکی از بهترین تئاترهای رومی حفظ شده جهان
کرونا چند سال از عمر ما را کم کرده است؟
توسعه اروپا
Development-Europa


بازخوانی ریشه‌های توسعه صنعتی در اروپا / انقلابی که پایان ندارد

شکی نیست که بریتانیا سرچشمه توسعه صنعتی در تمام دنیاست.

شکی نیست که بریتانیا سرچشمه توسعه صنعتی در تمام دنیاست. بریتانیایی که اگر چه ممکن است این روزها از لحاظ صنعت از پشت سر رقیبانی چون آلمان و آمریکا و یا حتی چین قرار گرفته باشد اما این کشورها نیز مدیون انگلیسی‌ها و اسکاتلندی‌هایی هستند که سختی کار را گرفتند و به تولید رونق دادند.

مهم‌ترین تغییراتی که انقلاب و توسعه صنعتی در اروپا را سبب شد تولد ماشین‌هایی بود که به جای انسان و ابزارهای دستی، کار تولید را برعهده گرفت. استفاده از بخار و بعد از آن انواع دیگر انرژی‌ها به جای نیروی انسان و حیوانات و به وجود آمدن سیستم کارخانه ای. تصور دنیا بدون انقلاب صنعتی و تاثیرات آن در زندگی انسان غیر ممکن است. انقلاب صنعتی به تدریج اما در بازه زمانی کوتاهی اتفاق افتاد (در مقایسه با قرن‌هایی که مردم تمامی کارها را به صورت دستی انجام می‌دادند.) تا زمانیکه در 1733 یک شاتل پرنده ساخته شد و 31 سال پس از آن «جیمز هارگریوز» ماشین نخ ریسی را اختراع کرده و از نخ‌های ریسیده شده پارچه تهیه کرد. در سال 1800 میلادی فرایندهای جدیدتر وسریعتری در حمل‌ونقل و تولید کالاها ایجاد شد. این تغییرات ناگهانی در نحوه زندگی مردم را می‌توان انقلاب نامید. انقلاب‌های اقتصادی پایانی ندارند و با هر اختراع و فرایند نوین در تولید تداوم می‌یابند. در حقیقت از زمان جنگ جهانی اول مکانیزاسیون صنعت چنان عظیم شده است که تولید هر محصول جدیدی خود نوعی انقلاب محسوب می‌شود.



تاثیر گسترش تجارت روی صنعت


تجارت و صنعت همیشه روابط نزدیکی داشته‌اند. گاهی اوقات صنعت از تجارت جلو می‌زند وبرعکس اما نکته مهم آن است که همیشه بخشی که عقب مانده سعی می‌کند خود را به دیگری برساند. تقریبا در 1400 میلادی تجارت جهانی رشد و چنان تغییر عظیمی کرد که گاهی اوقات اقتصاد دانان از واژه «انقلاب تجاری» برای توضیح رشد اقتصادی در سه قرن و نیم بعد از آن نیز استفاده می‌کنند.عوامل زیادی در ایجاد این انقلاب تجاری موثر بود. خیل ثروتمندانی که از شرق به غرب سفر می‌کردند و کشورهای اروپایی که در گوشه کنار مستعمرات غنی را به نام خود تصاحب می‌کردند. اکنون راههای تجارت باز شده بود. دولتهای مرکزی قدرتمند که جایگزین سیستم فئودالی شده بودند تجار خود را حمایت و کمک می‌کردند. شرکت‌های تجاری مانند کمپانی انگلیسی هند شرقی که از سوی دولت تاسیس شده بود یکی از همین نمادهاست. کشتی‌های بزرگتر ساخته شدند و بر رونق شهرها افزوده شد. با گسترش تجارت به پول بیشتری نیاز بود. تجارتهای کلان را نمی‌شد مانند گذشته با تهاتر انجام داد. طلا و نقره‌ای که در سرزمین‌های تازه کشف شده یافت می‌شد، این نیاز را جوابگو بود. در انتهای قرن هفدهم میلادی اروپا سرمایه‌های فراوانی را در اختیار داشت. بنابراین پیش از اختراع ماشین‌ها و موتور بخار سرمایه‌های مورد نیاز آن فراهم شده بود. در 1750 میلادی مقدار زیادی کالا در مبادلات کشورهای اروپایی رد و بدل می‌شد. انگلیس یکی از کشورهای تجاری بود و تولید پارچه، صنعت اساسی این کشور بود.



جهش اقتصادی بریتانیا با آدام اسمیت


بازرگانان انگلیسی در توسعه تجارتی که تقاضا برای کالا را افزایش می‌داد پیش‌تاز بودند. گسترش تجارت، جمع کردن سرمایه برای استفاده در صنعت را ممکن کرد. سیستم ارزان‌تر تولید که قوانین آزادتری نیز داشت بزرگتر شد. در انگلیس ایده‌های نوینی وجود داشت که به این حرکت کمک کرد. یکی از این عوامل توجه روزافزون به تحقیقات علمی و اختراع بود. دیگری دکترین laissez-faire یا تجارت محض بود. این دکترین طی قرن 18 میلادی به خصوص پس از آنکه آدام اسمیت،‌اقتصاددان انگلیسی در اثر بزرگ خود «ثروت ملل» از آن دفاع کرد، گسترش یافت (1776). مهم‌ترین ماشین‌هایی که در انقلاب صنعتی نقش مهمی داشتند در سی سال آخر قرن هجدهم میلادی اختراع شدند. موتور بخار توماس نیوکامن را که سرعت بسیار کمی هم داشت و برای خارج کردن آب از معادن به کار می‌رفت، موتوری که جان کای در شاتل پرنده خود به کار برد و ماشین ریسندگی «لوییس پائول» و «جان وایات» که از لحاظ تجاری به صرفه نبود اما راهگشای تغییرات بعدی بود. نخستین بار موتورهای بخار در صنعت استخراج زغال‌سنگ و آهن به کار رفت.

 آنها در دنیا جدیدترین ماشین‌های صنایع اصلی، محسوب می‌شدند. صنعت آهن نیز یکی از اختراعات قرن هجدهم میلادی بود. آهن کمیاب و گرانقیمت بود و استخراج آن در جنگل‌های انگلیس به دلیل نبود منبع کافی زغال‌سنگ (برای ذوب کردن سنگ آهن) هر روز کاهش می‌یافت. در آغاز انقلاب صنعتی حمل‌ونقل زمینی در جاده‌ها و رودخانه‌ها انجام می‌شد و کشتی‌های ساحلی برای حمل کالاهای سنگین به کشتی‌ها در دریا استفاده می‌شدند. راه آهن برای حمل زغال‌سنگ به رودخانه‌ها برای ارسال به مناطق دورتر استفاده می‌شدند. انقلاب صنعتی، زیرساخت حمل‌ونقل انگلیس را بهبود بخشید و نقطه عطفی در احداث جاده‌ها کانال‌ها و شبکه راه‌های آبی محسوب می‌شد. مواد خام و کالاهای تمام شده با این روش سریعتر و ارزان‌تر انتقال می‌دادند.


انقلاب صنعتی در قاره اروپا


توسعه صنعتی در قاره اروپا کمی پس از انقلاب صنعتی در انگلیس اتفاق افتاد. در بسیاری از صنایع فناوری مورد نیاز از انگلیس گرفته می‌شد. اغلب اوقات این فناوری‌ها از انگلیس خریداری می‌شد یا مهندسان انگلیسی به محل تاسیس کارخانه در اقصی نقاط اروپا می‌رفتند. دولت‌های آلمان، بلژیک و روسیه روی صنایع جدید سرمایه گذاری را آغاز کردند. این درست زمانی بود که در اقصی نقاط اروپا شهرک‌ها و مناطق صنعتی پدید آمدند و باعث رونق شهرها و حتی به وجود آمدن شهرهای جدیدی نیز شد. یکی از این شهرها در نروژ قرار داشت. در 1809 در بخشی از دره رور در وستفالیا که انگلیس کوچک نامیده می‌شد زیرا فعالیتهای صنعتی رونق گرفته بود و شباهتهای زیادی با شهرهای صنعتی انگلیس داشت. در این زمان فناوری از انگلیس به سایر نقاط جهان منتقل شد.در برخی موارد (مانند صنعت آهن) نحوه متفاوت دسترسی به منابع به معنای آن بود که بخشی از فناوری که درانگلیس بود اکنون در نقاط دیگر انطباق یافته یا تعدیل شده است.



بلژیک دومین قطب صنعتی دنیا


منطقه والونیا به دلیل وجود منابع زغال‌سنگ و آهن خود از قرون وسطا منطقه پویایی محسوب می‌شد. در حقیقت والونیا محل تولد انقلاب صنعتی در قاره اروپا بود. پیش ازآنکه احداث راه آهن در قاره اروپا نیازمند ذخیره سنگ آهن باشد، والونیا تنها منطقه اروپایی بودکه مدل صنعتی انگلیس در آن با موفقیت اجرا شد. به دلیل وجود زغال سنگ پس از انگلیس این منطقه دومین قطب تجاری و صنعتی دنیا محسوب می‌شد. مایکل دی کوستر پروفسور دانشگاه لیژ در این باره می‌نویسد: تاریخ نویسان و اقتصاد دانان برحسب میزان جمعیت و منطقه، بلژیک را دومین قدرت اقتصادی دنیا می‌دانستند. اما این رتبه فقط به دلیل منطقه والونیاست که معادن زغال‌سنگ، کارخانه‌های آهن وروی، صنعت پشم‌ریسی و شیشه‌سازی، اسلحه‌سازی و... در آن متمرکز بود. دو دهه پس از انقلاب صنعتی درآمد سرانه هرفرد 10 برابر و جمعیت جهان 6 برابر شد. به گفته رابرت‌ای لوکاس، برنده نوبل؛ در این زمان استانداردهای زندگی برای مردم عادی افزایش یافت و این اتفاقی بی‌سابقه در زمان خود بود. تاثیرات نخستین انقلاب صنعتی کم کم به آمریکای شمالی نیز کشیده شد و فرایند صنعتی‌سازی جهان را دربر گرفت.



رقابت در توسعه صنعتی


ماشین‌های انقلاب صنعتی در قرون 18 و 19در مقایسه با فناوری صنعتی که به دنبال آن آمد دستگاههای مکانیکی ساده‌ای به شمار می‌آمدند. بسیاری از کالاهای جدید با روشهای پیشرفته‌تری به صورت انبوه تولید می‌شدند. تغییرات صنعتی آن چنان عظیم بود که دوران پس از 1860 میلادی انقلاب صنعتی دوم نامیده می‌شود. با گشایش رمزهایی در فیزیک و شیمی دانشمندان و مهندسان درهای بیشتری را به روی صنایع مختلف گشودند. صنایع جدید با پیشرفت‌های علمی به وجود آمدند مانند صنعت استیل‌سازی، مواد شیمیایی، و نفت که پس از اکتشاف آن رشته جدیدی از علم شیمی پابه عرصه ظهور نهاد. اکتشافات در مطالعات و تحقیقات مربوط به الکتریسیته و مغناطیس مبنایی برای صنعت بزرگ الکتریسته ایجاد کرد. صنایع جدید بزرگتر بوده و تولیدات آنها از تمامی صنایع موجود بیشتر بود. آلمان و آمریکا در این زمینه به پیش‌تازان امر بدل شدند و در پایان قرن نوزدهم میلادی آنها انگلیس را در بازار تولیدات صنعتی به چالش کشیدند. دومین انقلاب صنعتی پیشرفت‌های عظیم‌تری را در تولید انبوه کالاها ایجاد کرد.

 هر روز صنایع بیشتری از بخش‌های داخلی قابل تعویض و ابزارهای ماشینی و انعطاف‌پذیرتر استفاده می‌کردند. در 1913 هنری فورد یک خط تولید تجمیعی ایجاد کرد که مدل T فورد نامیده می‌شد. در این روش بخش‌های مختلف یک وسیله روی کمربندی نقال حرکت می‌کردند و مدل تی آن را از ایستگاهی به ایستگاه دیگر حمل می‌کرد. خط تولید تجمیعی سرعت تولیدات کارخانه‌هار ا افزود و به سرعت در اغلب صنایع به کار گرفته شد. در زمان ظهور جنگ جهانی اول در 1914 تعداد کمی از صنایع در کشورهای صنعتی جهان روشهای تولید نوین و پیشرفته را به کار گرفته بودند. در بخش بزرگی از جهان حتی هنوز نخستین انقلاب صنعتی هم اتفاق نیفتاده بود. روسیه، کانادا، ایتالیا و ژاپن در آغاز راه صنعتی شدن بودند. فقط انگلیس، آمریکا، آلمان، فرانسه و بخشی از کشورهای اسکاندیناوی به طور موفقیت آمیزی نخستین انقلاب صنعتی را پشت سر گذاشتند. در این دوران بیشتر جمعیت جهان هنوز هم از اقتصاد کشاورزی استفاده می‌کردند؛ هند، اسپانیا حتی پس از شروع قرن بیستم هم صنعتی شدن را آغاز نکردند.

 


تاثیرات انقلاب صنعتی
انقلاب صنعتی(1760-1851) را می‌توان دورانی تعریف کرد که تغییر و تحولات عظیمی در کشاورزی، فناوری و تولید کالاهای اروپایی تاثیر اجتماعی، اقتصادی، سیاسی چشم‌گیری در این قاره داشت. بخشی از دلایل به وجود آمدن این انقلاب دسترسی به منابع غذایی سالم‌تر، ازدواجهای زودهنگام و پایداری بیماری‌های مختلف بود که به انقلاب اقتصادی منجر شد که گریبان انگلیس را گرفت و به تدریج اروپا را تغییر داد همین امر به نوبه خود به تغییرات چشمگیر سیاسی و اجتماعی دراروپا شد زیرا ایدئولوژی‌های نوین اقتصادی و عکس العمل‌های نوین سیاسی نیز در این زمینه به وجود آمد. بنابراین انقلاب صنعتی تاثیری مستقیم روی حوادثی داشت که به کشف دنیای جدید منجر شد. این امر شامل انقلاب کشاورزی بود که در نتیجه مبادلات کلمبیایی(1) بود که خود به رشد جمعیت در اروپا و ایجاد انقلاب قیمتی و علمی منجر شد. انقلاب صنعتی باعث شد که کشاورزان تولید خود را بالاتر ببرند و صاحبان زمین با کشیدن حصاری و جدا کردن زمین‌های خود از زمین‌های عمومی، از مایملک خود بیشتر حفاظت کنند.

 این امر سبب شد که مهاجرت به شهر افزایش یابد و ذخیره‌های غذایی نیز کاهش یابند. در مقابل نیروی کار تخصصی در شهرها به وجود آمد. رشد سریع جمعیت در اروپا همچنین به این معنا بود که تقاضا برای کالاها افزایش یابد بنابراین نیاز به تولید بیشتر سبب شد کارگران بیشتری در خطوط تولید مشغول به کار شوند و سیستم تولید بازده ایجاد شد. در انگلیس رشد فزاینده جمعیت، رشد اقتصادی، شرایط صلح آمیز و وجود خطوط تجاری دریایی قدرتمند نخستین جرقه‌های انقلاب صنعتی را زد. تمامی این تغییرات سریع در مدت زمانی کوتاه تاثیری عمیق در جامعه داشت و فرآیند صنعتی‌سازی ایجاد شهرهای بزرگتر و توسعه کلان شهرهایی مانند لندن بزرگتر را سبب شد. رشد ناگهانی جمعیت، افزایش مهاجرت به شهر و شهرنشینی در فقدان سیستم‌های شهری مناسب به مشکلات بزرگی در شهرها منجر شد. با وجود ساعات طولانی کار و به کارگیری کودکان شرایط بهداشتی و سلامتی بد شد.



نخستین کارخانه و نخستین شهر صنعتی


همانطور که گفته شد صنعتی‌سازی به خلق کارخانه منجر شد. کارخانه ابریشم در دربی نخستین کارخانه جهان محسوب می‌شود که در سال 1721 تاسیس شد.(در این مورد میان کارشناسان اختلافاتی وجود دارد). اما ظهور گسترده کارخانه‌ها بعدها و در زمانی اتفاق افتاد که پنبه ریسی ماشینی شد. سیستم کارخانه عامل اصلی در ایجاد شهرهای مدرن بود. به عنوان مثال منچستر Cottonopolis(کوتون پولیس) نخستین شهر صنعتی دنیا است. دربخش اعظم قرن نوزدهم تولید در کارخانه‌های کوچک انجام می‌شد. بعدها هر کارخانه موتور بخار خود را خریداری کرده و بیشتر گسترش یافتند. پیش از انقلاب صنعتی شهرها با مشکلات زیادی روبرو بودند، فاضلاب بد شهری، آلودگی هوا و آب و بیماری‌هایی که به نرخ بالاتر مرگ و میر نوزادان در مناطق شهری و طول عمر کوتاهتر منجر می‌شدند. در گذشته جاده‌ها، کانال‌ها و راه آهنی که برای اتصال مناطق حومه به مرکز شهرها استفاده می‌شد شرایط مناسبی نداشت و روشهای نوینی که در انقلاب صنعتی مورد استفاده قرار می‌گرفت. به بهبود شرایط زندگی در حومه شهرها کمک کرد. پس از 1914 شرایط زندگی بهتر شد، درآمدها افزایش یافت و از ساعات کار کاسته شد. نوعی بیمه اجتماعی پدید آمده و تغذیه و خانه‌سازی به تدریج بهتر شدند. شواهد آماری مبنی داده‌های مردم شناسی این امر را منعکس می‌کند. فقط در فرانسه نرخ مرگ و میر نوزادان 50 درصد کاهش یافت. دلیل این کاهش مرگ و میر، افزایش درآمدها بود زیرا مردم می‌توانستند تغذیه بهتری داشته و در مسکن مناسب‌تری زندگی کنند.


از سوی دیگر انقلاب صنعتی خساراتی را هم در برداشت. به عنوان مثال مشکلات زیست محیطی و کاهش‌تراکم جنگل‌ها در اروپا مشهود بود و این شرایط در مستعمرات و آمریکا بدتر هم بود.انقلاب صنعتی سبب شد کارگران مهارتی(مثلا نجاران و تجار) و کارگران ساده (زنان مردان و کودکان عادی) صاحب مشاغل شوند. زندگی خانوادگی و شرایط زنان به عنوان زن و شوهری که در مکانهای جداگانه به کار مشغول بودند، تحت تاثیراین پدیده بود. درآمد زنان معمولا کمتر از شوهرانشان بود زیرا مشاغل آنان محدود به کاردر خانه‌های ثروتمندان یا در کارگاه‌های نساجی بود. در آن زمان به کارگرفتن کودکان شایع بود. اماپس از انقلاب صنعتی ساعات طولانی و شرایط بد کاری سبب شد که پارلمان انگلیس کارکودکان را محدود کند که این امرهم به بهره کشی از مهاجران (به خصوص مهاجران ایرلندی) منجر شد. از سوی دیگرتظاهرات کارگری به دلیل شرایط سخت یا دستمزدهای کم چندان طول نکشید زیرا کارگران مهاجر جایگزین آنها شدند. بنابراین تقاضای افزوده برای کالاها به تغییراتی وسیع در انقلاب صنعتی کمک کرد و حتی تاثیراتی مثبت در از بین بردن برده کشی در مستعمرات آمریکا داشت. استاندارد زندگی برای یک کارگر معمولی تا دهه 1850 میلادی بهبود نیافت. زیرا میزان دستمزدها و استانداردهای زندگی رابطه نزدیکی با چگونگی کارکرد تجارت و اقتصاد داشت که همراه با نوسانات زیادی بود. در هرحال انقلاب صنعتی سبب شد که طبقه متوسطی در جامعه ایجاد شود که این طبقه تجارت را رونق بخشیده، زنان طبقه خود را خانه نشین کرده و ارزش‌های اخلاقی را به وجود آورد که در تضاد با ارزش‌های طبقه کارگر بود.



نظریه پردازی‌های علمی در باب توسعه صنعتی


یکی دیگر از نتایج انقلاب صنعتی گسترش علم و انتقال سریعتر اخبار بود. استفاده از قدرت بخار در فرایند صنعتی چاپ، گسترش روزنامه‌ها و انتشارکتابها نقشی اساسی داشت این امر ادبیات را رواج داده وجالب آنکه این امر میزان مشارکت سیاسی مردم را در جامعه افزایش داد. همچنین انقلاب صنعتی به خلق ایدئولوژی‌های سیاسی و اجتماعی نوینی منجر شد. همانطور که گفته شد آدام اسمیت در کتاب« ثروت ملل» خود برای سیستم اقتصادی بازار آزاد با نظارت دولتی کمتر بحث می‌کند. بازار از این ایده جدید استقبال کرده و آن را به کارگرفت اما «جرمی بنتام» در انگلیس و «فردریش لیست» در آلمان بر این عقیده بودند که دولت باید اقتصاد را کنترل کرده و مشکلات اجتماعی را حل وفصل کند. انقلاب صنعتی سرآغاز نظریه‌پردازی‌های جدید در شاخه‌های مختلف بود. به عنوان مثال «مالتوس» و «دیوید ریکاردو» معتقد بودند که دلیل فقر افزایش جمعیت است و می‌توان این مشکل را با ازدواج‌های دیرهنگام و پیشگیری از بارداری به جای دخالت دولت برطرف کرد.


«رابرت اوئن» و «چارلز فوریر» نیز نظریه جوامع موعود رویایی بدون سرمایه را ارائه کردند و اوئن خواهان اصلاحاتی در صنعت مانند شرایط کاری و نظارت‌های دولتی بود. شرایط بد کاری و زندگی اقتصادی به اعتراضاتی را ایجاد کرد که سرآغاز تاسیس اتحادیه‌های تجاری بود. بنابراین تمام این انقلاب‌ها مانند انقلاب قیمت‌ها، انقلاب کشاورزی، فناوری و اقتصادی را در کل انقلاب اقتصادی می‌نامند. انقلابی که از انگلیس آغاز شده و به سرعتی تمام اروپا و سپس دنیا را فراگرفت. در نهایت انقلاب صنعتی زندگی اجتماعی برای زنانی که به منظور تامین مایحتاج خانواده خانه را به قصد شغلی‌ترک کرده بودند تغییر دادو به تدریج شرایط کار بهتر شد. رویه‌های جدید حمل‌ونقل اروپا و آمریکا و بقیه دنیا را به‌هم متصل کرد و همین امر ایدئولوژی‌های سیاسی رادیکالی را به وجودآورد. در کل انقلاب صنعتی فرایندی بود که برعکس کردن آن غیر ممکن است، فرایندی که تمامی وجوه زندگی بشر در اروپا و سپس جهان را تغییر داد. *

(((((موفق باشید)))))



لطفا نظر خود را درباره مطلبی که خوانده‌اید، بنویسید...
نام شریف شما :
آدرس ایمیل:
مطلب :
کپی از مطالب این سایت تنها با ذکر فاتحه رایگان است
مجله تفریحی، سرگرمی و اطلاع رسانی   Natilos.ir © 2024 - 2015
V 9.8