• فناوری
  • سرگرمی


❶خورشید چگونه به وجود آمده است | نحو تشکیل خورشید در زمان بیگ بنگ چگونه است 


علت ایندکس نشدن صفحات سایت در گوگل
علایم بیماری چربی کبد و راههای درمان
چه وسایلی را نباید با جوش شیرین تمیز کرد؟ اشتباهات رایج در خانه‌داری
مضرات خطرناک هویج که باعث زرد رنگ پوست و چشم انسان می‌شود
کلوتریمازول: همه آنچه که باید درباره این داروی ضد قارچ بدانید
دردسر تازه ایلان ماسک/ صدها ستاره‌شناس خواستار توقف پرتاب ماهواره‌های استارلینک شدند
ما ۸۰میلیون میپذیریم که غربیها تسلیم شما شدند.برویم برای ادامه مذاکرات
پیشگیری از آلزایمر با هویج | خاصیت هویج
ستاره‌شناسان سرعت چرخش کهکشان راه‌شیری را اندازه‌گیری کردند
اینجا ایران است؛ بلوکه ۲۳۰ میلیونی برای خرید خودروهای گران بی کیفیت!
مزایا طرح صیانت به صورت جمع و جور/بازی قدرت ها
فوت و فن‌های شب امتحانی برای رساندن نمره به لب مرز
مریخ احتمالاً در گذشته سکونت‌پذیر بوده است
انیمیشن GIF موتور های درون سوز
از کجا بفهمیم بدن خودمون و بچه هامون چه ویتامینی کم داره؟ چی بخوریم خوب بشه؟
فال و طالع بینی آبان ماه 1403
تجربه حس بی قدرتی در سالمندان: بررسی ابعاد و راهکارها
تعمیر سیستم و بازیابی پرونده
متن سخنرانی مهدی نصیری با انجمن اسلامی دانشگاه تبریز
پیام تسلیت رحلت پیامبر و شهادت امام حسن مجتبی
علت علاقه مردان به سینه بزرگ چیست
آماده‌سازی «تلسکوپ فضایی نانسی گریس رومن» برای یافتن سیارات بیگانه
چگونه بهترین صندلی تاشو را برای کمپینگ و سفر انتخاب کنیم؟
دمنوش سرکه سیب و دارچین برای لاغری؛ معجزه یا یک ادعای بزرگ؟
تصاویر جذاب و دیدنی؛ از اعتراضات در کنیا تا توفان "بریل"
طالع بینی هفتگی (19 آبان تا 25 آبان 1403)
نکاتی برای داشتن استایل جذاب با پیراهن سفید مردانه
سفری در دنیای خوشمزه غذاهای سنتی سبزوار
اثاث کشی در ماه محرم و صفر چه حکمی دارد ؟
چرا رهبر مشکلات زندگی، بانکی، تورم و اقتصادی می داند و کاری نمی کند؟
آیا ماهواره خیام استفاده جاسوسی و نظامی دارد؟
پدیده لاشامپ چه تاثیری بر زندگی موجودات زنده دارد
خبرخوش برای کسانی که گواهینامه ندارند؛ امکان ثبت‌نام در طرح فروش ایران خودرو
خرید فرش کرم از کارخانه فرش کاشان؛ انتخابی شیک و دلباز برای خانه شما
دعای اول ماه محرم برای برآورده شدن حاجات
لیبرالیسم و نئولیبرالیسم یعنی چه؟ تفاوت لیبرالیسم و نئولیبرالیسم
تئاتر رومی پلوودیو: یکی از بهترین تئاترهای رومی حفظ شده جهان
پارچه جدید دانشمندان آمریکایی می‌تواند وسایل برقی شما را به‌صورت بی‌سیم شارژ کند
گلچین بهترین مداحی محرم عبدالرضا هلالی دانلود عزاداری امام حسین
داروی نالوکسان؛ موارد مصرف، دوز و عوارض جانبی
خورشيد
SUN







منظومهٔ شمسی، منظومهٔ خورشیدی یا سامانهٔ خورشیدی )به انگلیسی: Solar System ( سامانهای متشکل از یک ستاره به نام خورشید و اجرام آسمانی است که در مدارهایی پیرامون آن میگردند. سامانهٔ خورشیدی از انفجار یک ابرنواختر و فروریزش یک ابر چرخان پدید آمد و در دوران رنسانس و با مشاهدات افرادی از جمله گالیلئو گالیله کشفشد. این منظومه در بازوی شکارچی، کهکشان راه شیری واقعشده و ۲۰،۱۱۱ سال نوری از مرکز کهکشانی و کنارهٔ درصد جرم سامانهٔ خورشیدی را شامل میشودو منبع انرژی بسیار از جمله انرژی گرما و نور است. این ستاره یک ستارهٔ نوع جی رشته اصلی و عضوی از جمعیت ستارگان نخستین است. بقای سامانهٔ خورشیدی به بقای خورشید وابسته است و اگر خورشید نابود شود، منظومهٔ شمسی نیز نابود میشود. خورشید بیش از ۶۶٫۸ کهکشان فاصله دارد.





کهکشان فاصله دارد. خورشید بیش از ۶۶٫۸ درصد جرم سامانهٔ خورشیدی را شامل میشود و منبع انرژی بسیار از جمله انرژی گرما و نور است. این ستاره یک ستارهٔ نوع جی رشته اصلی و عضوی از جمعیت ستارگان نخستین است. بقای سامانهٔ خورشیدی به بقای خورشید وابسته است و اگر خورشید نابود شود، منظومهٔ شمسی نیز نابود میشود.


سامانهٔ خورشیدی )منظومهٔ شمسی( دارای هشت سیاره )تیر، ناهید، زمین، بهرام، هرمز، کیوان، اورانوس و نپتون( و پنج سیارهٔ کوتوله )سرس، پلوتو، هائومیا، ماکیماکی و اریس( است. چهار سیارهٔ نخست، سیارات درونی یا زمینسان هستند و بیشتر از سنگ ساخته شدهاند و چهار سیارهٔ دیگر سیارات بیرونی یا غولهای گازی هستند و از گازهای مختلف ساخته شدهاند. علاوه بر این اجرام، سامانهٔ خورشیدی دارای اجرام دیگری از جمله ماهها، سیارکها، شهابوارها، شهابها، شهابسنگها و دنبالهدارهاست. سامانهٔ خورشیدی همچنین دارای مناطق خاصی از جمله کمربند سیارکها، کمربند کویپر و دیسک پراکنده است. مادهای نازک و فشرده به نام محیط میانسیارهای میان سیارات و اجسام دیگر وجود دارد.



اجزای سازندهٔ محیط میانسیارهای از هیدروژن خنثی و غیر یونیزهشده، گاز پلاسما، پرتوهای کیهانی و ذرات گرد و غبار تشکیل شدهاند. در واقع این تصور که فضا یک خلأ کامل است، نادرست است و مواد محیط میانسیارهای در فضا وجود دارد. سدنا ۶۱۳۷۷ دورترین جسم کشفشده در سامانهٔ خورشیدی است که اوج آن ۱۱۱۱ واحد نجومی است و تناوب مداری آن ۱۱،۰۱۱ سال به طول میانجامد. ابری کرویشکل و بزرگ به نام ابر اورت سامانهٔ خورشیدی را احاطه کردهاست و از ۲،۱۱۱ تا ۰،۱۱۱ واحد نجومی دورتر از خورشید آغاز واحد نجومی دورتر از خورشید ادامه مییابد. منظومهٔ – میشود و تا ۰۱،۱۱۱شمسی تا جایی گسترش مییابد که دیگر تحت تأثیر خورشید )نفوذ نور خورشید، گرانش خورشیدی، میدان مغناطیسی خورشید و بادهای خورشیدی نباشد. هلیوپاز مرز میان محیط میانسیارهای و فضای میانستارهای است. هلیوپاز به عنوان مرز بیرونی منظومهٔ شمسی درنظر گرفته میشود و برآورد شدهاست که میان ۱۱۱ تا ۱۷۱ واحد نجومی از خورشید فاصله دارد.



سامانه های خورشیدی پیرامون ستارهها شکل میگیرند و منظومهٔ شمسی ما هم پیرامون خورشید شکل گرفتهاست.] ۱۱ [ تاکنون دانشمندان، ستارهشناسان، فلاسفه و تقریباً هر کس دیگری به دنبال پاسخ چگونگی شکلگیری جهان گشتهاند. هیچ الگوی معتبری که بتواند چگونگی شکلگیری جهان را توضیحدهد، وجود ندارد. اما دانشمندان بر سر محبوبترین الگو ] به توافق رسیدهاند. این الگو، نظریهٔ سحابی نامدارد.



حدود ۴٫۶ میلیارد سال پیش، هنگامی که یک ابر گازی و گرد و غباری در فضا آشفتهبود، سامانهٔ خورشیدی در اثر انفجار یک ابرنواختر شکل گرفت. انفجار این ابرنواختر امواجی در فضا ساخت که ابر گازی و گرد و غباری را تحت فشار قرار داد.



شکل گيري خورشيد



حدود ۴٫۶ میلیارد سال پیش، هنگامی که یک ابر گازی و گرد و غباری در فضا آشفته بود، سامانهٔ خورشیدی در اثر انفجار یک ابرنواختر شکل گرفت. انفجار این ابرنواختر امواجی در فضا ساخت که ابر گازی و گرد و غباری را تحت فشار قرار داد.

فشردن ابر موجب فروریزش آن شد، به طوری که گرانش گاز و گرد و غبار را به هم چسباند و یک سحابی خورشیدی شکل گرفت. ابر شروع به چرخیدن کرد و سرانجام فرو ریخت. سپس مرکز ابر داغتر و چگالتر از بقیهٔ آن شد و دیسک گازی و گرد و غباری شکل گرفت که مرکز آن داغ و لبههای آن سرد بود. دیسک نازکتر و نازکتر شد و ذرات به هم تودههایی ساختند

با چسبیدن تودههای کوچک به هم، برخی تودههای بزرگ ساخته شدند و سیارات و ماه ها پدید آمدند. مواد یخی مناطق بیرونی دیسک با مواد سنگی سیارات غولپیکری مانند مشتری را پدید آوردند. سرانجام مرکز ابر به اندازهای گرم شد که تبدیل به ستارهای به نام خورشید شد.



اگرچه نظریهٔ سحابی به طو گسترده پذیرفته شده است، اما هنوز مشکلاتی دارد که دانشمندان نتوانسته اند دلیل آن را توضیح دهند. یکی از این مشکلات انحراف محوری سیارات است. این مشکل بیان می کند که همهٔ سیارات روی دائرةالبروج واقع شدهاند، با این حال، چرا انحراف محوری سیارات داخلی و خارجی تا این اندازه متفاوت است؟ با پیشرفت فناوری و بررسی و مطالعهٔ سیارات فراخورشیدی، دانشمندان در درستی نظریهٔ سحابی شک کرده اند.



منظومهٔ شمسی در ابر میانستارهای محلی، حباب محلی، بازوی شکارچی، کهکشان راه شیری واقع شده است ستارهشناسان تنها دریافتهاند که کهکشان راه شیری در واقع دیسک کهکشان ماست و یک سحابی گسترده یا مجموعهای از ستارگان نیست. کهکشان راه شیری یک کهکشان مارپیچی میلهای است که قطر آن حدود ۱۱۱،۱۱۱ سال نوری است وپنداشته میشود که ۱۱۱ تا ۴۱۱ میلیارد ستاره داشته باشد منظومهٔ شمسی حدود۲۰،۱۱۱ سال نوری از مرکز و کنارهٔ کهکشان فاصله دارد دانشمندان به تازگی به این نتیجه رسیده اند که کهکشان راه شیری احتمالاً دارای دو بازوی مارپیچی بزرگ –بازوی برساووس و بازوی سپر-قنطورس– و چندین بازوی کوچکتر است. منظومهٔ شمسی میان دو بازوی بزرگ در بازویی به نام بازوی شکارچی قرار دارد.



سرعت خورشید در منظومهٔ شمسی ۲۲۱ کیلومتر بر ثانیه است و انقلاب خورشید پیرامون مرکز کهکشان راه شیری حدود ۲۲۰ میلیون سال به طول میانجامد. این مدتی زمان یک سال کیهانی نامیده میشود.] ۱۱ [ بازپسین باری که منظومهٔ شمسی در این موقعیت بود، ] دایناسورها بر روی زمین زندگی میکردند.]





لطفا نظر خود را درباره مطلبی که خوانده‌اید، بنویسید...
نام شریف شما :
آدرس ایمیل:
مطلب :
کپی از مطالب این سایت تنها با ذکر فاتحه رایگان است
مجله تفریحی، سرگرمی و اطلاع رسانی   Natilos.ir © 2024 - 2015
V 9.8