آشنایی با خواص کیوی |
|
ACQuaintance ATTribute KIWi FRUit
|
در این مقاله از ناتیلوس ، شما عزیزان را با خواص و مضرات کیوی آشنا خواهیم کرد. با ما همراه شوید…
ارزش غذایی کیوی:
- کیوی سرشار از ویتامینC می باشد. ویتامین ث موجود در کیوی ۲ برابر پرتقال، ۶ برابر لیمو ترش و میزان مواد مغذی آن ۸ برابر سیب است.
- همچنین دانههای سیاه آن حاوی ویتامین D است.
- کیوی همچنین دارای ویتامین A، ای ویتامینهای ب۱، ب۲، ب۳ فولیک اسید و سایر ویتامینهای گروه ب است.
- کیوی از میوههای بسیار کمکالری است. در ۱۰۰گرم کیوی ۶۱ کالری وجود دارد و از جهت میزان کالری همردیف زردآلو و نارنگی است.
- در ۱۰۰ گرم کیوی ۳۳۱ میلیگرم پتاسیم، ۲۶ میلیگرم کلسیم و۴۰ میلیگرم فسفر وجود دارد.
- مقدار پتاسیم آن از موز کمتر است، اما در مقابل از میزان منیزیم بسیار بالایی برخوردار است همچنین دارای مس، آهن و فسفر است.
- همچنین دارای کلسیم و آهن می باشد.
فواید درمانی کیوی
منبع غنی ویتامین ث و آنتی اکسیدان:
- کیوی یکی از منابع غنی ویتامین C است و میدانید که خوردن مواد غذایی غنی از این ویتامین، ابتلا بهسرماخوردگی را کاهش می دهد.
- مطالعات نشان دادهاند که هر یک عدد کیوی متوسط، ۵۷ میلیگرم ویتامین C است. به این دلیل متخصصان تغذیه، این میوه را منبع عالی این ویتامین معرفی میکنند.
- ویتامین C فراوان موجود در کیوی در کنار سایر املاح آن، باعث شده که کیوی را به عنوان یکی از میوههای بسیار مغذی و سرشار از آنتیاکسیدانهای سودمند برای بدن بشناسیم.
- بررسیها نشان داده اند افرادی که در برنامه غذایی روزانه خود از انواع آنتی اکسیدانها استفاده میکنند، کمتر به بیماریهای قلبی عروقی ، سکته ی قلبی و انواع سرطانها دچار می شوند و سیستم ایمنی بدنشان هنگام مقابله با استرس، قویتر عمل خواهد کرد.
- ویتامین ث موجود در کیوی موجب تقویت سیستم حفاظتی بدن میشود.
- سیگاری ها به ویتامین C بیشتری نیاز دارندو زیرا مواد سمی مخصوصاً رادیکالهلی آزاد موجود در دود سیگار ویتامینها را از بین می برد. بنابراین سیگاریها باید حدود ۴۰% بیشتر ویتامین C مصرف کنند. این مقدار با خوردن ۲ عدد کیوی کسب می شود.
- متخصصان غذایی بر این عقیدهاند که برای پیشگیری از تب، ناراحتیهای معده، بیحالی؛ خستگی، سرفههای شدید و زکام که در وجود باکتریها بروز میکند، مصرف ۱۵۰ میلی گرم ویتامین C که در میوه کیوی یافت میشود؛ بهترین راه است.
کیوی، میوه ای ضد سرطان
- کیوی به عنوان یکی از منابع ویتامین E نیز به شمار رفته و در پیشگیری از انواع سرطان ها نقش دارد.
- کیوی سیستم حفاظتی بدن را نیز تقویت و از بروز سرطان جلوگیری میکند.
- کیوی با داشتن ویتامینC و اسید قهوه ‘ دو ماده اساسی ضد سرطان در اختیار می گذارد.
- کیوی به واسطه دارا بودن مقادیر بالای فیبر عمل دفع ترکیبات سمی روده بزرگ را تسریع کرده و احتمال بروز سرطان روده را به حداقل میرساند.
فواید کیوی در کلسترول و فشار خون بالا و مشکلات قلبی
- علاوه بر ویتامین C، کیوی منبع مناسب فیبر غذایی نیز است، طوری که در هر یک عدد آن، ۲/۵ گرم فیبر وجود دارد.
- بررسیها نشان دادهاند، رژیمهایی که فیبر غذایی بالایی دارند، نمیگذارند سطح کلسترول خون به حد غیرمجاز و بیمارگونه برسد و به این ترتیب خطر ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی و حملات قلبی کم میشود.
- کیوی مانند قرص آسپرین موجب رقیق شدن خون شده از ایجاد پلاک در خون جلوگیری می کند. این میوه به دلیل خاصیت کاهندگی که بر سطح تری گلیسیرید دارد ‘ از غلظت خون می کاهد و از تنگ شدن عروق و بروز انواع سکته ها جلوگیری می کند.
- خوردن این میوه برای کسانی که سابقه بیماری قلبی دارند و یا چربی خونشان بالاست، توصیه میشود.
- کیوی منبع خوبی برای پتاسیم و کلسیم است. پتاسیم باعث کاهش فشار خون میشود.
مفید برای آسم
- جالب است بدانید که ویتامین C در کاهش علائم بیماری آسم بسیار موثر است و مطالعات نشان داده کودکانی که در هفته ۷تا۵ عدد از این میوه مصرف می کنند دارای علائم تنفسی کمتری نسبت به کودکانی هستند که در هفته فقط ۱ عدد میل می کنند.
- در مطالعهای روی ۱۸۷۳۷ کودک ساکن مرکز و جنوب ایتالیا مشاهده شد، کودکانی که در هفته ۵ تا ۷ عددکیوی می خوردند، دارای مشکلات تنفسی کمتری نسبت به کودکانی بودند که فقط یک عدد از این میوه را میخوردند. آنها کمتر به سرفه خصوصا سرفههای شبانه و مزمن دچار می شدند.
مفید برای بینایی:
- کیوی با داشتن پیشسازهای ویتامین آ همچنین ویتامین ای و ث موجب حفظ سلولهای دستگاه بینایی میشود.
فواید کیوی در رفع یبوست و سلامت دستگاه گوارش:
- کیوی منبع مناسب فیبر غذایی نیز است، طوری که در هر یک عدد آن، ۲/۵ گرم فیبر وجود دارد.
- از مهمترین خواص کیوی میتوان به خاصیت ضد یبوست بودن آن به دلیل فیبر فراوانی که دارد اشاره کرد.
- کیوی ادرارآور است.
- متأسفانه آنزیمهای کیوی در معده به وسیله اسید معده از بین می رود. اما اسید معده بعد از خوردن غذاهای گوشتی و لبنی زیاد‘ مقداری خنثی می شود و آنزیمهای کیوی می توانند مدت کوتاهی فعالیت کنند و این زمان کافی است تا مواد پروتئینی در اثر این آنزیمها به قطعات کوچکتری تجزیه شوند و این امر عمل هضم غذاهای سنگین را در معده و روده آسانتر می کند.
- دانه های کیوی به دلیل فیبر بسیار بالایی که دارند برای افرادی که دچار یبوست هستند نقش ملین دارد و استفاده از آن قبل از خواب می تواند به حرکات دودی دستگاه گوارش کمک کند.
- اگر کیوی بعد از غذا مصرف شود میتواند به هضم غذا کمک کند.
- استحکام لثه و کاهش اسید اوریک و تریگلیسیرید از دیگر اثرات مصرف کیوی است.
کیوی میوه ای ضد استرس:
- استرس و کمبود خواب روی بدن انسان اثر می گذارد. هرکس می خواهد به این وضع دچار نشود باید در روز ۴ عدد کیوی بخورد. ۴
- عدد کیوی را در طول روز تقسیم کنید. مثلاً صبح‘ ظهر‘ بعدازظهرو عصر. چون بدن انسان نمی تواند ویتامین C را ذخیره کند.
- ۳ گرم فیبـر دارد که کلستـرول را کاهش داده از سرطان جلوگیـری می کند و به کنترل انسولین کمک می نماید.
- در مقایسه با یک عدد پرتقال هم اندازه خود ‘ ویتامین C بیشتری دارد.
- حاوی مقادیر قابل توجهی آنتی اکسیدان محلول در چربی است( ویتامینAوE ) که برای مبارزه با رادیکالهای آزاد مفید می باشد.
- حاوی فیتوناتریفت هایی از جمله کاروتنوئید و فلاوونوئید است که تحقیقات نشان داده که DNA را از آسیبهای مربوط به اکسیژن محافظت می کند.
- حدود ۱۰% از پتاسیم پیشنهادی روزانه را داراست ( حدود ۳۰۰ میلی گرم ) .
- حاوی مقادیر زیادی فولات است که بدن را در مقابل بیماریهای قلبی ‘ سرطان و غیره محافظت می کند و برای شکل گیری هموگلوبین حامل اکسیژن ضروری است.
فواید کیوی در رفع بی خوابی و بهبود کیفیت خواب:
اگر شبها در رختخوابتان غلت میزنید و به سختی به خواب میروید یک ساعت قبل از خواب دو عدد کیوی میل کنید.
باید بدانید که نتیجهی بررسیهای محققان تایوانی نشان میدهد که خوردن کیوی آن هم شبها چند تأثیر خوب روی خوابتان میگذارد:
- بیداریهای نابهنگام در طول خواب را کاهش میدهد.
- کیفیت خواب را بالا میبرد به طوری که صبح قبراق و سرحال از خواب بیدار میشوید.
- مدت خواب را افزایش میدهد.
- و شبها احساس خوابآلودگی ایجاد میکند.
فواید مصرف کیوی در بارداری:
- کیوی از بهترین میوههایی است که مصرف آن را میتوان به خانمهای باردار توصیه کرد.
- در صورتی که در گروه افرادی که به این میوه خوش آب و رنگ حساسیت دارند، نیستید میتوانید مصرف آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
- کیوی سرشار از ویتامین c، فیبر، آهن و کلسیم است و میتواند منبع خوبی برای تامین نیازهای غذایی زنان باردار و جنین آنها باشد.
- بنابراین مصرف این میوه در دوران بارداری میتواند به بهبود روند خونسازی در زنان باردار کمک کند و میزان کمخونی را در این دوران کاهش دهد.
- از سوی دیگر وجود منیزیم موجود در کیوی باعث میشود جذب کلسیم در بدن مادر افزایش یابد چرا که میزان جذب کلسیم در بدن انسان با وجود منیزیم بیشتر و بیشتر میشود و این مسئله میتواند تاثیر زیادی در اسکلتبندی و افزایش مقاومت استخوانها، دندانها و بدن کودک داشته باشد
مصرف کیوی در دیابت و کاهش وزن:
- کیوی به علت خواص بالا و میزان کم قند در آن بهترین میوه زمستانی توصیه شده برای افراد دارای اضافه وزن و دیابتیها به شمار میآید.
- قند موجود در کیوی که از مقدار کمی فروکتوز و گلوکز تشکیل شده به آرامی در بدن متابولیز میشود؛ بنابراین برای افراد دارای اضافه وزن و دیابتی نیز مفید است.
- کیوی از جمله میوههایی است که انرژی کمی دارد؛ به طوری که در ۲۰۰ گرم از آن تنها ۱۰۰ کیلو کالری انرژی یافت میشود و به علت کالری پایین افرادی که تصمیم به کاهش وزن خود دارند میتوانند این میوه را مصرف کنند.
فواید کیوی برای پوست:
- خوردن سه وعده از میوههایی چون کیوی و سبزیجاتی چون کلم میتواند در رنگ پوست تأثیر گذار باشد.
- با استفاده از کیوی پوستتان به خوبی تمیز شده, خاصیت ارتجاعی بیشتری پیدا کرده و تازه و جوان می شود. در ادامه شش ماسک خانگی کیوی را برای پوست معرفی می کنیم.
ماسکی برای پوست های خشک
- یک قاشق غذاخوری آب کیوی, یک قاشق غذاخوری روغن زیتون و یک زرده تخم مرغ را با هم مخلوط کرده و روی پوست بمالید. پس از ۱۵ دقیقه ماسک را توسط یک اسفنج پاک کنید.
- آب کیوی سبب افزایش گردش خون می شود و به لطلافت و آرامش پوست و تغذیه مناسب آن نیز کمک می کند.
ماسکی برای انواع پوست
- یک عدد کیوی, دو قاشق غذاخوری ماست ساده, یک قاشق غذاخوری آب پرتقال, یک قاشق غذاخوری روغن بادام و یک فنجان هویج له شده را با یکدیگر مخلوط کنید تا خمیری بدست آید. ماسک را روی صورت قرار دهید و صبر کنید تا کاملا خشک شود؛ سپس با آب سرد آبکشی کنید.
ماسک تمیز کننده
- یک عدد کیوی را خوب ورز داده و روی صورت قرار دهید و پس از ۱۵ دقیقه شسته و با تونر کاملا پاک کنید؛ سپس از کرم روزانه تان استفاده کنید.
ماسک توت فرنگی و کیوی برای انواع پوست
- به پنج تا شش عدد توت فرنگی, یک کیوی و نصف یک خیار پوست کنده نیاز دارید. توسط دستگاه غذاساز خمیر نسبتا شلی از این مواد تهیه کنید. اگر خمیر زیادی شل بود, یک قاشق چایخوری آرد جوی دو سر را به آن اضافه کنید تا جایی که به صورت بچسبد.
- خمیر را روی نقاط دلخواه صورت و گردن بمالید و برای لایه برداری به آرامی ماساژ دهید. به مدت پنج تا ۱۰ دقیقه پوست را به حالت خود رها کنید؛ سپس با آب گرم بشویید.
ماسک تغذیه کننده
- نصف یک موز را به همراه یک عدد کیوی به دقت خمیر کنید.
- سپس دو قاشق غذاخوری ماست طبیعی را به آن بیفزایید. ماسک را ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی صورتتان بگذارید؛ سپس با آب گرم آبکشی کنید. در انتها نیز صورتتان را با یک لوسیون پاک کنید.
پاک کننده پوست های چرب
- این پاک کننده سبک و خنک کننده را در هنگام نیاز تهیه کنید و بلافاصله به کار ببرید.
- نصف یک کیوی, ۱۵ میلی گرم ماست ساده, ۵ میلی گرم شیر بدون خامه, ۵ میلی گرم عسل شفاف, ۵ میلی گرم آرد جوی دو سر و یک قطره روغن اسانسی اسطوخودوس را توسط مخلوط کن آن قدر بزنید تا یک دست شود. ماسک را توسط پارچه کتان به آرامی روی صورت و گردن بمالید؛ سپس آبکشی کرده و از تونر و مرطوب کننده استفاده کنید.
کیوی را با پوست بخوریم یا بدون پوست؟
- یکی از سوالاتی که این روزها در مورد مصرف کیوی مطرح می باشد این است که بهتر است کیوی را با پوست بخوریم یا پوست کنده؟ نکته مهمی که درباره این میوه وجود دارد، امکان ابتلا به حساسیت در اثر مصرف آن است.
- به عبارت سادهتر امکان ایجاد حساسیت به خوراکیهایی که بومی یک منطقه خاص نیستند اما در آن منطقه مورد استفاده قرار میگیرند، وجود دارد.
- به همین دلیل هم ممکن است برخی از ما ایرانیها به ترکیبهای موجود در کیوی که بومی کشور خودمان نیست، حساسیت داشته باشیم.
- این مسئله حساسیت، در مورد پوست کیوی هم به شدت مطرح است.
- یعنی از آنجا که پوست کیوی به دلیل جنس و شکل خاص خود ممکن است حاوی بسیاری از مواد آلرژن باشد، بنابراین امکان ایجاد حساسیت پوستی به شکل خارش یا حتی حساسیت خوراکی به پوست کیوی، چندان دور از انتظار نخواهد بود
- به همین دلیل هم از طرف برخی کارشناسان توصیه میشود پوست کیوی را پیش از مصرف آن بگیرید.
- از طرفی بد نیست بدانید مقداری فیبر، انواع ویتامین و حتی پروتئین در پوست برخی از میوهها و سبزیها وجود دارد و به همین دلیل توصیه میشود بیشتر میوهها و سبزیها را با پوست مصرف کنید.
- در مورد کیوی ممکن است ترکیبهای مختلفی مانند ترکیبهای فیبری موجود در پوست آن باعث ایجاد حساسیت شوند و این حساسیت هم خودش را با دلدرد یا سوءهاضمه پس از مصرف میوه نشان دهد بنابراین این به بدن شما بستگی دارد که بتوانید آن را با پوست میل کنید یا نه.
- مصرف کیوی با پوست برای افرادی که دستگاه گوارش حساسی دارند توصیه نمیشود.
فواید پوست کیوی:
- بخش عمده ویتامین E، در پوست کیوی موجود است، بنابراین توصیه میشود که اگر به این میوه یا پوست آن حساسیت ندارید، آن را به خوبی شسته و با پوست مصرف نمایید.
- نکته مهم این است که بخش عمده ویتامین E، در پوست کیوی موجود است، بنابراین توصیه میشود که اگر به این میوه یا پوست آن حساسیت ندارید، آن را به خوبی شسته و با پوست مصرف نمایید.
نکات مهم در انتخاب و نگهداری کیوی:
- هنگام خرید این میوه آن را در میان انگشتان خود قرار دهید و در صورتی که بر اثر فشار جزئی ‘ نرمی زیر دستان خود احساس کردید از خرید آن صرفنظر کنید.
- این میوه را می توانید در دمای اتاق نگهداری کرده و به مدت چند روز ذخیره کنید.
- هرگز این میوه را کنار سیب ‘ گلابی و سیب زمینی قرار ندهید زیرا از این میوه ها گازی متصاعد می شود که موجب رسیدن بیش از حد این میوه می شود.اما اگر نارس باشد می توان ان را در کنار میوه های ذکر شده قرار داد تا فرایند رسیدن تسریع شود.
- هرگز به اندازه میوه توجه نکنید و تصور نکنید میوه بزرگتر ارزش تغذیه ای بیشتری دارد.
- کیوی طلایی دارای پوستی نرم و برنزی رنگ بوده و گوشت آن به رنگ طلایی است. ارزش تجاری این نوع کیوی از انواع سبز بیشتر است.
- کیوی را میتوانید حلقه کرده و خشک کنید و به جای خوردن چیپس، کیوی خشک شده میل کنید.
تذکرات مهم:
- کیوی دارای مقادیر زیادی آنزیم حل کننده پتاسیم به نام پاپایین است که از نظر تجاری برای نرم کردن گوشت مفید است اما احتمال دارد برای برخی افراد آلرژی زا باشد. بویژه افرادی که به آناناس حساسیت دارند مستعد حساسیت به این میوه نیز هستند. این آنزیم با پختن میوه به سرعت از بین می رود
- استفاده از کیوی خام در دسرهای حاوی شیر یا هر فراورده لبنی دیگر نامناسب است زیرا این آنزیم در عرض چند دقیقه در حالیکه بوی بسیار بدی تولید می کند شروع به حل کردن پروتئین شیر می نماید.
مضرات کیوی:
- کیوی خام نیز دارای مقادیر زیادی آنزیم به نام پاپایین است که از نظر تجاری برای نرم کردن گوشت مفید است، اما احتمال دارد برای بعضی از افراد آلرژیزا باشد. بویژه افرادی که به آناناس حساسیت دارند مستعد حساسیت به این میوه هم هستند.
- کیوی دارای اگزالات است. این ترکیب میتواند موجب سنگ کلیه شود. به این علت این میوه برای افرادی که مستعد سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا هستند باید با احتیاط مصرف شود.
- کیوی میوهای صفرابر است و به همین دلیل مصرف زیاد آن برای افرادی که سنگ صفرا دارند توصیه نمیشود.
- اگزالات موجود در کیوی مانع جذب کلسیم میشود. به این علت بهتر است ۲ تا ۳ ساعت قبل و بعد از مصرف لبنیات این میوه را میل نکنید تا مانع جذب کلسیم نشود.
- مصرف کیوی با پوست برای افرادی که دستگاه گوارش حساسی دارند توصیه نمیشود.
- زیاده روی در مصرف کیوی میتواند برای دستگاه گوارش مشکلاتی ایجاد کند.
- مصرف کیوی برای کودکان زیر یکسال توصیه نمیشود و ممکن است حساسیت زا باشد.
اگر مقاله فوق را مفید میدانید با دوستان خود به اشتراک بگذارید…
گردآوری، ویرایش و تنظیم: گروه ناتیلوس
اختصاصی گروه ناتیلوس
WWW.NATILOS.IR
*** کپی برداری تنها در صورت لینک فعال به این صفحه مجاز می باشد. |