• فناوری
  • سرگرمی
همچنین در ناتیلوس بخوانید


❶مرجع کامل خواص دارویی غذایی شیمیایی و فیزیکی و پزشکی کیوی | کیوی 


بحران کالری چیست
ایجاد یک حساب کاربر
عبدالناصر همتی: من ریشه فساد را در بانک مرکزی خشکاندم + بررسی ادعا
دیکتاتورها را چگونه مردمانی می‌سازند!؟
دانلود مجموعه سخنرانی های روایت عهد رائفی پور (از 1 تا 57)
آیا علت شکست و عقب افتادگی ایران به خاطر اسلام و جمهوری اسلامی است؟
نحو نظیم یک روتر بی سیم و مودم
برنامه ریزی کنکور تجربی ریاضی انسانی مقاله کامل
فارکس چیست؟ هرآنچه باید از فارکس بدانید
طوفان هاي خورشيدي و انفجار های سطح آن
راهنمای ایجاد ثبت و تولید شناسه در ایرنیک NIC.ir
الکسا چیست و مبنای رتبه بندی آن چگونه است؟
توییت ایلان ماسک با سقوط قیمت بیت کوین همراه شد
راهنمای تخصصی خرید لپ تاپ از CPU و RAM کارت گرافیک
آشنایی کامل با خواص و مضرات «کیوی»
قیمت ضایعات سیم مسی بدون روکش
خبرگزاری انتخاب در شهریور ۱۴۰۲ فیلتر شد/آیا به ابعاد احکامی که می دهید اندیشه اید؟
آیا نظرسنجی گالوپ نشان می‌دهد ۷۲درصد ایرانی‌ها از عملکرد رئیسی رضایت دارند؟
خواص هویج، مقدار ویتامین ها و پروتیین های هویج و آب هویج
خواص شگفت آور و بی نظیر پرتقال در درمان بیماری ها
کاربرد های پلاستیک و ویژگی ها و میزان تولید سالیانه
در صورت جهانی شدن قیمت ها و حذف یارانه ها چه اتفاقی برای اقتصاد کشور می افتد؟
ظریف در مورد جمله «خودمان انتخاب کردیم» توضیح داد | آرزو اندیشی رهبر چه زیانی به جامعه وارد کرد
توصیه های امام رضا(ع) در خوردن هویج
احکام وکالت حق وکاله وکیل بودن مقاله کامل
نه کمبود دارو مهم است، نه تورم مهم؛ توانِ موشکی و سانتریفیوژهایِ پیشرفته است
ایران با هرکه،وبرسرهرچه اختلاف پیداکند،همیشه حق با ایران است
12 خواسته پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا از ایران + توضیحات کامل
آموزش چگونه گناه نکنیم سخنرانی صوتی کامل
آیا طلسم ارز چند نرخی شکسته می‌شود؟
متن توهین امیر تتلو به امام حسین + متن کامل توهین و فحاشی
مشخصات دقیق و کامل چوب بلوط
چطور می توانند مشارکت بسیار پایین انتخابات را نبیننند؟
جدید ترین زمر یا کد تقلب بازی GTA3 برای PS2
جدول خواص حرارتی و شیمیایی پلاستیک ها | علم پلاستیک
آیا ایران پیشتاز #فرونشست زمین در جهان است؟
شورتکات چیست و نحو سفارشی سازی آن چگونه است و چه ویژگی هایی دارد
آموزش ایجاد یا تغییر یک رمز عبور در ویندوز XP WIN7 و WIN 10 راهنمای کامل تغییر رمز عبور
آناتومی دستگاه های بدن + عکس تمام رنگی و شفاف
بریده ای از کتاب پشت پرده ریاکاری اثر " دن اریلی روانشناس ومتخصص اقتصاد رفتاری"
خواص کیوی
Attribute Kiwifruit


کیوی (Kiwifruit) که از آن به عنوان میوه ملی چین نیز یاد می‌شود، دارای گوشتی به رنگ سبز روشن است و در مرکز آن یک مغز سفید و شیرین قرار دارد و در اطراف آن دانه‌های سیاه رنگی دیده می‌شود. پیرامون بخش داخلی کیوی به وسیله یک پوسته قهوه‌ای با کرک‌های زِبر احاطه شده است.

کیوی یکی از میوه‌های بومی کشور چین است که دارای طعم و مزه فوق‌العاده‌ای می‌باشد اما متأسفانه اکثر مردم دنیا از این میوه و خواص بی‌شمار آن بی‌بهره‌اند زیرا کیوی فقط در مناطق محدودی به عمل می‌آید. در حال حاضر ایتالیا، نیوزلند، چین، فرانسه و ژاپن جزو بزرگ‌ترین تولیدکنندگان این میوه محسوب می‌شوند.

 

کیوی در ابتدا در کشور چین به عمل می‌آمد و با نام دیگری شناخته می‌شد اما زمانی که کشاورزان نیوزلند شروع به کشت این میوه و در نهایت صدور آن به سایر کشورها نمودند، نام این میوه را «کیوی» گذاشتند که از نام پرنده بی‌پرواز بومی نیوزلند گرفته شده است.

پرنده کیوی

 از سال 1974 میلادی نام کیوی به صورت نام رسمی تجاری این میوه درآمد.

 
 

کیوی میوه‌ای درختی است. درخت کیوی گیاهی نیمه گرمسیری و خزان‌کننده است که نسبت به سرما مقاوم بوده و تا دمای 18 درجه زیر صفر را تحمل می‌کند. و در ایران تنها مکان‌هایی که تمام شرایط آب و هوایی رشد این درخت را دارا می‌باشند، در درجه اول استان مازندران و پس از آن استان گیلان است.

سابقه کشت انبوه کیوی در ایران به سال‌های 1360 و بعد از آن بازمی‌گردد و ایران در حال حاضر دارای رتبه اول برداشت کیوی در واحد سطح می‌باشد.

دوره رسیدگی کیوی 3 سال و میزان برداشت آن 15 تا 25 تن در هکتار بوده در حالی که مرکبات پس از 7 سال و حدود 6 تن در هکتار محصول تولید می‌کنند. این امر و وجود بازارهای خرید برای کیوی، سبب شده است این محصول از نظر اقتصادی به خوبی با میوه‌هایی مانند مرکبات قابل رقابت باشد به طوری که در حال حاضر بسیاری از کشاورزان ناحیه شمالی کشور، مبادرت به جایگزینی کیوی به جای درختان مرکبات نموده‌اند.

 
 

میوه کیوی سرشار از مواد مغذی (پتاسیم، مس، آهن و فسفر) و ویتامین‌ها (A، C و E) است.

* کیوی منبع خوبی از پتاسیم می‌باشد. پتاسیم با تنظیم کردن مایعات و الکترولیت بدن، نقش مهمی در سلامت و فعالیت سلول‌های بدن ایفا می‌کند و با تأثیر بر سدیم اضافی موجود در بدن، به کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک مؤثری می‌نماید.

* کیوی به دلیل برخورداری از مقدار قابل توجهی ویتامین C و E، به حفاظت بدن در مقابل رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند.

بر اساس مطالعات صورت گرفته مقدار ویتامین C موجود در کیوی، 2 برابر پرتقال و 6 برابر لیمو ترش است.

* ویتامین E موجود در کیوی از تخریب سلول‌های پوستی جلوگیری کرده و در نتیجه بر سلامت و بهداشت پوست اثرات مثبت دارد.

* فیبر غذایی موجود در کیوی، در درمان بیماری‌هایی چون دیابت از طریق کنترل سطح قند خون مفید است.

* مقدار بالای فیبر در کیوی، سطح کلسترول خون را کاهش می‌دهد.

* مصرف کیوی از ابتلا به سرطان روده جلوگیری می‌کند.

کیوی به دلیل برخورداری از مقدار قابل توجهی فیبر، به سلامت دستگاه گوارش کمک کرده و در دفع مواد سمی از روده مؤثر است. فیبر موجود در کیوی از بروز یبوست جلوگیری می‌کند و در پیشگیری از سایر مشکلات معده و روده تأثیرگذار است.

* معمولاً پزشکان به افرادی که از بیماری‌های قلبی رنج می‌برند، توصیه می‌کنند روزانه از این میوه استفاده کنند تا شانس دومین سکته قلبی در آنان کاهش یابد.

خوردن میوه کیوی هر روز صبح به مثابه آسپرین عمل کرده و در سلامت قلب مؤثر می‌باشد زیر از لخته شدن خون جلوگیری می‌کند. طبق تحقیقات انجام شده افرادی که روزانه به مدت 28 روز، به میزان 2 تا 3 عدد کیوی مصرف کرده‌اند، از تشکیل لخته در خون آن‌ها به میزان 18 درصد کاسته شده بود و همچنین تری گلیسرید  خون آن‌ها تا 15 درصد کاهش یافته بود. این امر به نوبه خود سبب کاهش رسوب و تشکیل پلاک در دیواره رگ‌ها شده و در نتیجه در برابر بیماری‌های قلبی- عروقی بدن را مصون نگه می‌دارد.

* خوردن روزانه 3 عدد کیوی، فشار خون را کاهش می‌دهد.

در یک پژوهش از 50 مرد و 68 زن با میانگین سنی 55 سال خواسته شد که به مدت 8 هفته هر روز 3 کیوی یا یک سیب بخورند. نتایج این پژوهش نشان داد که تأثیر کیوی در کاهش فشار خون، بیشتر از خوردن سیب بود به گونه‌ای که میانگین فشار خون را به میزان 3.6 میلی‌متر جیوه نسبت به دیگران کاهش داد.

بر اساس مطالعات صورت گرفته میزان مواد مغذی در کیوی 8 برابر سیب است.

* کیوی از ابتلا به بیماری آسم جلوگیری می‌کند.

تحقیقات انجام شده در ایتالیا بر روی 18 هزار نفر از کودکان 6 تا 8 سال نشان داد که کیوی اثرات درمانی بر روی بیماری‌های تنفسی دارد. در این تحقیق ثابت شد کودکانی که در هفته 5 تا 7 واحد میوه کیوی و مرکبات مصرف می‌کردند، 44 درصد کمتر از کودکانی که یک بار در هفته کیوی مصرف می‌کردند دچار خِس خِس سینه شدند. سرفه‌های شبانه 27 درصد، تنگی نفس 32 درصد، آبریزش بینی 28 درصد، خس خس شدید 41 درصد و سرفه‌های مزمن تا 25 درصد کاهش یافته بود و همگی این موارد در اثر مصرف زیاد مرکبات و کیوی (که سرشار از ویتامین C می‌باشند، بوده است.

* کیوی حاوی آمینواسیدی به نام آرژینین بوده که می‌تواند در درمان ناتوانی جنسی آقایان مؤثر باشد.

* کیوی حاوی ماده ارزشمندی به نام فولات می‌باشد که وجود آن برای زنان به ویژه در دوران قبل از بارداری و در دوره بارداری ضروری است. این ماده به رشد سلول‌های خون جنین کمک می‌کند.

* کیوی منبع غنی از لوتئین و زآگزانتین می‌باشد. این ترکیبات به طور طبیعی در چشم انسان وجود دارند. لوتئین از بروز برخی بیماری‌های چشمی از قبیل آب مروارید و آب سیاه پیشگیری می‌کند. زآگزانتین نیز همراه با لوتئین عمل کرده و در سلامت و بهداشت چشم مؤثر می‌باشد.

طی تحقیقات انجام شده، خوردن 3 عدد یا بیشتر میوه کیوی در روز می‌تواند خطر ابتلا به پیرچشمی را که اکثراً در افراد میانسال اتفاق می‌افتد، کاهش دهد.

* کیوی حاوی فلاوونوئید و کاروتنوئیدها می‌باشد که دارای اثرات آنتی‌اکسیدانی هستند. این فیتونوترینت‌ها از DNA بدن محافظت کرده و در نتیجه با جلوگیری از آسیب دیدن DNA می‌توانند از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری نمایند.

* مصرف 4 عدد کیوی در روز، استرس و کمبود خواب را از بین می‌برد.

* یک عدد کیوی متوسط به میزان 46 کالری، انرژی دارد و به دلیل برخورداری از کالری پایین، برای افرادی که تصمیم به کاهش وزن خود دارند، بسیار مناسب است.

 * روغن دانه کیوی حاوی مقادیر زیادی آلفالینولنیک اسید می‌باشد که یک اسید چرب امگا 3 است. این اسیدهای چرب نمی‌توانند در بدن تولید شوند لذا باید از طریق رژیم غذایی وارد بدن شوند.

تحقیقات حاکی از آن است که اسید آلفالینولنیک می‌تواند در کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی مؤثر باشد.

* دانه‌های سیاه رنگ داخل کیوی فیبر بسیار بالایی داشته و برای افرادی که از مشکل یبوست رنج می‌برند، نقش ملین دارند و استفاده از آن قبل از خواب می‌تواند به حرکات دودی دستگاه گوارش کمک کند.

میوه کیوی

* پوست میوه کیوی حاوی فیبر قابل ملاحظه‌ای می‌باشد.

از آنجایی که مقادیر زیادی از ویتامین در زیر پوست میوه‌ها از جمله کیوی وجود دارد، بنابراین خوردن کیوی با پوست در مقایسه با زمانی که پوست آن را می‌گیریم، میزان ویتامین C وارد شده به بدن را افزایش می‌دهد به همین دلیل توصیه می‌شود این میوه را به خوبی شسته و با پوست مصرف شود. البته برخی از کارشناسان تعذیه معتقدند مصرف کیوی با پوست برای دستگاه گوارش مناسب نیست و می‌تواند ورم معده را به همراه داشته باشد.

* یکی از خواص جالب توجه کیوی، تأثیر آن بر گوشت قرمز است. با استفاده از این خاصیت کیوی می‌توان قبل از تهیه کباب، گوشت قرمز را برای مدت فقط چند دقیقه در ظرف حاوی کیوی خرد شده قرار داد.

 
 

- کیوی از جمله میوه‌هایی است که حاوی اگزالات می‌باشد و زیاد شدن این ماده در بدن می‌تواند سبب بروز مشکلاتی از قبیل سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا گردد بنابراین افرادی که دارای ناراحتی‌ها یا مشکلات کیسه صفرا می‌باشند، بهتر است در خوردن کیوی احتیاط نمایند.

- افرادی که نسبت به آناناس و خربزه حساسیت دارند، باید از خوردن کیوی نیز اجتناب نمایند زیرا ممکن است نسبت به کیوی نیز حساسیت داشته باشند.

- مصرف کیوی برای کودکان زیر یک سال توصیه نمی‌شود زیرا ممکن است برای کودکان حساسیت‌زا باشد.

- استفاده از کیوی خام در دسرهای حاوی شیر یا هر فراورده لبنی دیگر نامناسب است زیرا کیوی حاوی مقادیر زیادی آنزیم حل‌کننده پتاسیم به نام پاپایین است که این آنزیم در عرض چند دقیقه شروع به حل کردن پروتئین شیر می‌نماید و بوی بسیار بدی تولید می‌کند.

 
 

در هنگام خرید کیوی آن را در میان انگشتان خود قرار دهید و به آرامی فشار دهید، اگر در زیر دستان خود احساس نرمی کردید از خرید آن صرف‌نظر کنید.

˜ این میوه را می‌توانید در دمای اتاق و به مدت چند روز نگهداری نمایید.

˜ توجه داشته باشید میوه کاملاً رسیده کیوی را در کنار سیب، گلابی و سیب‌زمینی قرار ندهید زیرا از این میوه‌ها گاز اتیلن متصاعد شده و موجب رسیدن بیش از حدّ کیوی می‌شوند اما اگر کیوی نارس باشد می‌توانید آن را در مجاورت میوه‌های ذکر شده قرار دهید تا فرایند رسیدن تسریع گردد.

˜ کیوی را می‌توانید حلقه کرده و خشک کنید و به جای خوردن تنقلات مضر همچون چیپس و پفک، از کیوی خشک شده استفاده نمایید.

˜ اندازه بزرگ‌تر میوه کیوی به هیچ عنوان به معنای بیشتر بودن ارزش غذایی آن نیست.

 

  • فناوری
  • سرگرمی

لطفا نظر خود را درباره مطلبی که خوانده‌اید، بنویسید...
نام شریف شما :
آدرس ایمیل:
مطلب :
کپی از مطالب این سایت تنها با ذکر فاتحه رایگان است
مجله تفریحی، سرگرمی و اطلاع رسانی   Natilos.ir © 2024 - 2015
V 9.8