• فناوری
  • سرگرمی


❶دانلود متن درس هفتم دین و زندگی دهم فرجام کار + تمام عکس ها + دانلود PDF و Word 97-98 + عکس | درس های دینی کلاس دهم + درس هفتم 


لیست کامل ارور های مودم Error
اخلاق نسبی | ارزش ها و رذایل اخلاقی نسبی هستند یعنی چه؟
اطلاعات مفيد و بسیار جالب درباره بیماری کبد چرب
سوسپانسیون چیست؟ و خواص آن چگونه است | علوم نهم
میزان نرخ سود و اقساط وام ازدواج+شرایط و توضیحات کامل
تفاوت هاست ویندوز و هاست لینوکس
نقدینگی پایه پولی و ضریب فزاینده در گزارش آبان ۱۴۰۰ بانک مرکزی
نامه سرگشاده زیباکلام به رئیسی درباره پرونده هسته ای
آیا علت شکست و عقب افتادگی ایران به خاطر اسلام و جمهوری اسلامی است؟
تحقیق در مورد الکتریسیته
جـــــــــــــــــــــــنیان
دانستنی های بدن انسان
38 خاصیت مهم «هویج» ، 38 خاصیت هویج + جدول ارزش غذایی
دیکتاتورها را چگونه مردمانی می‌سازند!؟
چگونگی ساخت و کشف خورشید
انواع سنگ ها و چگونه تشکیل سنگ ها در زمین و کانی ها
اصولگرایان به هيچ اصولي پايبند نيستند حتي به قانون
آخرین نظر سنجی ها درباره انتخابات ۱۴۰۰
چرا حتی یک مورد اجبار به حجاب در حکومت پیامبر و علی نداریم
مغالطه قیاس مضمر مردود چیست؟/مغالطه ناشی از حذف ارکان استدلال
رد معجزات قرآن درباره جنین (مقاله کامل) اشتباهات علمی قرآن
ساختمان چشم انسان
فيزيک و كاربرد هاي آن در فناوري و زندگی و پزشکی
آیا فرار آمریکایی‌ها جلوی گرانی را میگیرد و تورم را پایین میاورد؟
برنامه های انرژی: سؤال های متداول سایت ناتیلوس
انواع سنگ ها را و ویژگی های فیزیکی و شیمیایی سنک ها
دانلود سریال کلاه پهلوی با لینک مستقیم پایگاه دانلود فیلم و سریال
توضیح مغالطه علت شمردن مقدم/تفکرنقاد
آناتومی ماهیچه های بدن + عکس تمام رنگی و شفاف
ماجرای حمله سوتر در سقوط هواپیمای اوکراین
دانلود آهنگ جدید امیر تتلو بنام این دل دیوونه
اگر ایران در جنگ پیروز شد؛ پس جامِ زهر چه بود؟
دانشگاه در جمهوری اسلامی ایران یعنی غلام حلقه به گوشِ حکومت
همسايه هاي دروني و بيروني خورشيد
معرفی 6 روش کسب درآمد از وبسایت در ایران
علت بن بست سیاسی و اقتصادی در حکومت اسلامی
دانستنی های بدن انسان
چه افرادی هوش بالاتری دارند دو نوع شخصیت که هوش بالاتری دارند
چگونگی آسیب رساندن کرفس به جنین و سقط جنین
کاربرد های پلاستیک و ویژگی ها و میزان تولید سالیانه
متن درس هفتم دینی دهم
Text Lesson 7 DINi10

متن درس هفتم دینی دهم

در درس گذشته خواندیم که هنگام وقوع قیامت، چه حوادثی اتفاق می افتد و دادگاه عدل الهی، چگونه تشکیل می شود.

در اين درس مي خواهيم با بهره مندي از قرآن کريم و سخنان معصومان، سرانجام و سرنوشت انسان را تا جايگاه ابدي دنبال کنيم و دريابيم:
1_ زندگي نيکوکاران و گناهکاران در آخرت، چگونه است؟
2_ چه رابط های میان اعمال ما و نوع پاداش و جزای آخرت، وجود دارد؟

1 جايگاه نيکوکاران

اینجا بهشت است! جایی که پس از پایان حسابرسی، نیکوکاران و رستگاران را به سوی آن راهنمایی می کنند؛ بهشت آمادهٔ استقبال و پذیرایی از آنهاست و چون بهشتیان سر رسند، درهای آن را به روی خود گشوده می بینند. بهشت هشت در دارد که بهشتیان از آن درها وارد می شوند. یک در مخصوص پیامبران و صدیقان، یک در مخصوص شهیدان و درهای دیگر برای گروه های دیگر است. از هر دری فرشتگان برای استقبال به سوی آنان می آیند و به بهشتیان سلام می کنند و می گویند: خوش آمدید؛ وارد بهشت شوید و برای همیشه در آن زندگی کنید. رستگاران می گویند خدای را سپاس که به وعدهٔ خود وفا و این جایگاه زیبا را به ما عطا کرد. هریک از بهشتیان در درجه ای خاص از بهشت قرار می گیرند.

هرچه دل هايشان تمنا کند و ديدگانشان را خوش آيد، آماده مي بينند. خدا را سپاس مي گويند که حزن و اندوه را از آنان زدوده و از رنج و درماندگي، دور کرده است. علاوه بر اين، بالاترين نعمت بهشت، يعني رسيدن به مقام خشنودي خدارا براي خود مي يابند و از اين رستگاري بزرگ مسرورند

بهشتيان با خدا هم صحبت اند و به جمله خدايا! تو پاک و منزهي مترنم اند. بهشت برای آنان سراي سلامتي (دارالسلام) است. هیچ نقصانی، اندوهی، غصه ای، خوف و ترسی، عجزی، بيماري اي، جهلي، مرگ و هلاکتي، و خلاصه، هيچ ناراحتي و رنجي در آنجا نيست. نعمت هاي دائمي آن هيچ گاه خستگي و سستي و ملامت نمي آورد. در آنجا انسان هميشه تازه و شاداب و سرحال است و همواره احساس طراوت و تازگي مي کند. دوستان و هم نشينان انسان در آنجا، پيامبران، راستگويان، شهيدان و نيکوکاران اند و آنان چه نيکو هم نشيناني هستند.

زنان و مردان بهشتي در زيباترين و جوان ترين صورت و قيافه در بهشت به سر مي برند. زندگي آنان سرشار از عشق، لذت و سرور است.همسران بهشتي خو شرفتار و زيبارو، جوان و شاداب، پاک و طاهر، خوش و خرم، پيوسته عاشق و خرسند از همسر خود هستند.

2_ جايگاه دوزخيان

پس از پايان محاکمه، دوزخيان گرو هگروه به سوي جهنم رانده مي شوند و درحالی که در غل و زنجير بسته شده اند، در جايگاهي تنگ افکنده مي شوند.

آتش جهنم، بسیار سخت و سوزاننده است. این آتش حاصل عمل خود انسان هاست و برای همین، از درون جان آنها شعله می کشد.

در این حال، نالهٔ حسرت دوزخیان بلند می شود و می گویند: ما در دنیا نماز نمی خواندیم و از محرومان دستگیری نمی کردیم؛ همراه بدکاران در معصیت خدا فرو رفتیم و روز رستاخیز را تکذیب کردیم. ای کاش خدا را فرمان می بردیم و پیامبر او را اطاعت می کردیم. ای کاش فلان شخص را به عنوان دوست خود انتخاب نمی کردیم. او ما را از یاد خدا بازداشت. دریغ بر ما، به خاطر آن کوتاه یهایی که در دنیاکردیم!

آنان به خداوند می گویند: پروردگارا شقاوت بر ما چیره شد و ما مردمی گمراه بودیم. ما را از اینجا بیرون بر که اگر به دنیا بازگردیم، عمل صالح انجام می دهیم.

پاسخ قطعي خداوند اين است که آيا در دنيا به اندازه. کافي به شما عمر نداديم تا هرکس مي خواست به راه راست آيد؟ 9 ما مي دانيم اگر به دنيا بازگرديد، همان راه گذشته را پيش مي گيريد.

آنان گاهی دیگران را مقصر می شمارند و می گویند: شیطان و بزرگان و سرورانمان سبب گمراهی ما شدند. شیطان می گوید خدا به شما وعدهٔ راست داد و من به شما وعدهٔ دروغ دادم؛ اما من بر شما تسلطی نداشتم. من فقط شما را فراخواندم و شما نیز مرا پذیرفتید. مرا ملامت نکنید، خود را ملامت کنید. به نگهبانان جهنم رو می آورند تا آنها برایشان از خداوند تخفیفی بگیرند؛ ولی فرشتگان می گویند: مگر پیامبران برای شما دلایل روشنی نیاوردند؟ آنان می گویند: بلی! فرشتگان نیز تقاضای آنها را نمی پذیرند و درخواستشان را بی جا می دانند.

رابطۀ میان عمل و پاداش و کیفر

از سؤال هاي قابل توجه اين است که رابطه اعمال دنيايي با جزا و پاداش اخروي چگونه است؟ رابطه ميان عمل و جزاي آن، سه گونه است:

1_ قراردادي:   گاهي پاداش و کيفر براساس مجموع هاي از قراردادها تعيين مي شود؛ مانند اينکه اگر کارگر در طول روز، کار معيني را انجام دهد، دستمزد مشخصي در برابر آن کار دريافت مي کند. همچنين اگر کسي مرتکب جرمي شود، مطابق با قوانين و مقررات به پرداخت جريمه. نقدي يا زندان و نظاير آن محکوم مي شود. رابطه. ميان آن کارها و اي نگونه پادا شها و کيفرها، يک رابطه. قراردادي است و انسان ها مي توانند با وضع قوانين جديد اين رابطه ها را تغيير دهند؛ براي مثال، اگر کيفر جرمي زندان است، آن را به پرداخت جريمه. نقدي تبديل کنند. آنچه در اينجا اهميت دارد، تناسب ميان جرم و کيفر است تا عدالت برقرار گردد.

2_ نتيجه طبيعي خود عمل:   گاهي پاداش و کيفر محصول طبيعي خود عمل است و انسان ها نمي توانند آن را تغيير دهند، بلکه بايد خود را با آن هماهنگ کنند و با آگاهي کامل از آن برنامه زندگي خود را تنظيم و سعادت زندگي خويش را تأمين کنند؛ مثلاً اگر کسي سيگار بکشد و بهداشت را رعايت نکند، به امراض گوناگوني مبتلا مي شود. همچنين اگر کسي اهل مطالعه و تحقيق باشد، به طور طبيعي به علم و آگاهي دست مي يابد يا اگر روزانه ورزش کند، به سلامت و تندرستي خود کمک کرده است.

3_ تجسم خود عمل:   نوع ديگري از رابطه. ميان عمل و پاداش و کيفر وجود دارد که عميق تر و کام لتر از دو نوع قبلي است. همان طور که در بحث از نامه. عمل ديديم، آنچه انسان با خود به قيامت م يبرد، باطن اعمالي است که اکنون در اين دنيا قابل مشاهده نيست. هر عملي يک جنبه. ظاهري و يک جنبه. باطني دارد. جنبه. ظاهري بعد از عمل از بين مي رود؛ اما جنبه. باطني هرگز از بين نمي رود و در روح هر انساني باقي مي ماند. بنابراين، هر عملي که ما در زندگي دنيوي انجام مي دهيم، حقيقت و باطن آن عمل در جهان آخرت به صورت زشت يا زيبا، لذت بخش يا دردآور مجسم مي شود و انسان خود را در ميان باطن اعمال خود مي بيند. پس آنچه در روز قيامت به عنوان پاداش يا کيفر به ما داده مي شود، عين عمل ماست. به عنوان مثال، کسي که مال يتيمي را به ناحق مي خورد،اگر باطن و چهره. واقعي عمل او در همين دنيا برملا شود، همگان خواهند ديد که او در حال خوردن آتش است؛ اما در دنيا اين آتش آشکار نمي شود و هنگامي که او وارد جهان آخرت مي شود و پرده ها کنار مي رود، حقيقت و باطن عمل عيان مي گردد و آتش از درون او زبانه مي کشد.

اِنَّ الَّذينَ يَأکُلونَ اَموالَ اليَتامى. ظُلمًا
اِنَّما یَأکُلُونَ فى بُطوِنهِم نارًا وَ سَيَصلَونَ سَعيرًا

کساني که مي خورند اموال يتيمان را از روي ظلم
جز اين نيست که آتشي در شکم خود فرو مي برند و به زودي در آتشي فروزان درآيند.

نساء، 10

رسول خدا در ضمن نصايحي که به يکي از ياران خود مي کرد، فرمود:

برای تو ناچار هم نشینی خواهد بود که هرگز از تو جدا نمی گردد و با تو دفن می شود ... آنگاه آن هم نشين در رستاخيز با تو برانگيخته مي شود و تو مسئول آن هستي. پس دقت کن، هم نشيني که انتخاب مي کني، نيک باشد؛ زيرا اگر او نيک باشد، مايه. انس تو خواهد بود و در غير اين صورت، موجب وحشت تو مي شود. آن ه منشين، کردار توست





دانلود بخش های کتاب دینی دهم
ضمیمهحجم
مقدمه677.91 کیلوبایت
بخش اول11.03 مگابایت
بخش دوم9.45 مگابایت
بخش سوم7.34 مگابایت


دانلود کتاب کامل دینی دهم
ضمیمهحجم
دین و زندگی (1)26.87 مگابایت

  • فناوری
  • سرگرمی

لطفا نظر خود را درباره مطلبی که خوانده‌اید، بنویسید...

سما
سه شنبه 2 اسفند 1401
سواد


رستم.دستان
سه شنبه 5 بهمن 1400
تثنثننیبتبنقمثمیگرکقنثمقمقم

نام شریف شما :
آدرس ایمیل:
مطلب :
کپی از مطالب این سایت تنها با ذکر فاتحه رایگان است
مجله تفریحی، سرگرمی و اطلاع رسانی   Natilos.ir © 2024 - 2015
V 9.8