• فناوری
  • سرگرمی
همچنین در ناتیلوس بخوانید


❶متن درس دوم علوم هشتم (تغییرهای شیمیایی در خدمت زندگی) + تمام عکس ها + دانلود PDF و Word 97-98 + عکس 


متن تسلیت اربعین حسینی
جدید ترین رمز و کد تقلب بازی جی تی آ 3
علت امر به معروف و نهی از منکر چیست چرا باید امر به معروف بکنیم
چرا سلطنت‌طلب‌ها از «نرگس محمدی» و اعطای «جایزۀ نوبل» به‌ایشان، این‌قدر مکدرند؟
نادر طالب زاده و نظریه های تئوری توطئه در ایران
طالع بینی هفتگی (03 شهریور تا 09 شهریور 1403)
تصویر روز ناسا؛ نزدیک‌ترین کهکشان فعال به زمین
اصلاح خواص پلاستیک و بهتر کردن خواص پلیمر ها
مضرات و خواص و فایده های سیب زمینی + خواص و جدول ارزش غذایی
طرز تهیه کاسرول صبحانه مراکشی
فروش ۸۰۰ دستگاه تویوتا کمری فقط در یک روز! /عکس
تخصیص ارز به واردات خودروهای برقی آزاد شد
آشنایی با شخصیت خود و همسر آینده: کلیدهای ساختن یک رابطه سالم و پایدار
همه چیز درباره نبرد ملازگرد: درگیری تاریخی که سرنوشت آناتولی را تغییر داد
مقایسه فیزیک کلاسیک با فیزیک مدرن
نگاهی به زندگی و حرفه الیزابت اولسن بازیگر هالیوودی
ژولیوس سزار: فرمانده نظامی روم که تاریخ را تغییر داد
مرموزترین و ترسناک ترین مناطق ایران
دانستنی های بدن انسان
نگاهی به صنایع دستی گناباد
آشنایی با کاخ فلاحتی؛ موزه کشاورزی ایلام
File History تنظیم یک درایو برای سابقه پرونده
ناسا در حال ایجاد یک «منطقه زمانی» برای ماه
آشنایی با انواع ژانرهای کتاب
آگاهی کاذب آدم‌های بدلی و توهمات خود برتر پنداری
وزیر ارتباطات: مشکل رجیستری آیفون حل شد
گنبد بلند کلیسای سنت ساوا: حیرت در آسمان بلگراد
انیمیشن GIF سیلندر و پیستون خودرو
احکام فقهی سرقفلی مغازه و مستأجر مغازه
راهنمای جامع دیجیتال مارکتینگ در اینستاگرام: از صفر تا صد
نمایش شومن یا توانمندی مدیریتی قوه قضائیه
احکام آواز خواندن و طبل در مراسم ولادت امامان
دانلود مجموعه کامل انیمیشن فرمانروایان مقدس + تمام قسمت ها
دانشمندان غذای مورد علاقه سیاه‌چاله‌ها را کشف کردند
آیا شوره سر برای مو مضر است؟
آیا نقدینگی و پایه پولی تحت کنترل است؟
طرز تهیه نان تست فرانسوی ماسالا هندی
نگاهی به تاریخچه و معماری مسجد عمران بن شاهین
راهنمای کامل دیزنی لند توکیو: ماجراجویی در سرزمین جادو
جدیدترین روش‌های مراقبت از مو: به موهایتان زندگی دوباره ببخشید!
متن درس دوم علوم هشتم تغییرهای شیمیایی در خدمت زندگی
Text Lesson 2 Oloom8

متن درس دوم علوم هشتم تغییرهای شیمیایی در خدمت زندگی

همهٔ مواد، انرژی شیمیایی ذخیره شده دارند؛ به طوری که در اثر تغییرهای فیزیکی و شیمیایی انرژی آنها تغییر می کند. چگونه می توان از انرژی ذخیره شده در مواد استفاده کرد؟ آیا می توان انرژی شیمیایی مواد را به انرژی الکتریکی و گرمایی تبدیل کرد؟

تغییرهای شیمیایی در همه جا مشاهده می شوند

اگر یک لیوان شیر تازه را چندین ساعت در هوای گرم و آزاد قرار دهید، چه خواهد شد؟ آیا مزه و بوی آن تغییر می کند؟ آیا خواص شیر پس از ماندن در هوای گرم با خواص شیر تازه یکسان است؟ هر روز شاهد تغییرهای شیمیایی زیادی مانند ترش شدن شیر در زندگی روزانهٔ خود هستیم. شما نیز چند نمونه از این تغییرها را نام ببرید.

متن درس دوم علوم هشتم تغییرهای شیمیایی در خدمت زندگی

تغییرهای شیمیایی می توانند مفید یا مضر باشند؛ برای مثال، ترش شدن شیر، تغییر شیمیایی غیرمفیدی است؛ زیرا شیر ترش شده قابل خوردن نیست. باید مقدار زیادی انرژی و پول هزینه کنیم تا بتوانیم شیر را برای مدت طولانی تری قابل استفاده نگه داریم. در حالی که پختن غذا تغییر شیمیایی مفیدی است و کمک می کند تا هضم آن در بدن ما آسان تر انجام شود. شکل ۲، چند تغییر شیمیایی مهم و آشنا را نشان می دهد.

تغییرهای شیمیایی چهرهٔ روستاها، شهرها و مناظر طبیعی را با گذشت زمان تغییر می دهند.

متن درس دوم علوم هشتم تغییرهای شیمیایی در خدمت زندگی

در علوم هفتم آموختید که مواد، انرژی شیمیایی دارند. وقتی یک ماده، دچار تغییر شیمیایی یا فیزیکی می شود، انرژی شیمیایی آن تغییر می کند. به نظر شما چگونه می توان نشان داد که در هر تغییر شیمیایی، انرژی آزاد یا مصرف می شود؟

سوختن، روشی برای استفاده از انرژی شیمیایی مواد

روش های مختلفی برای استفاده کردن از انرژی شیمیایی مواد وجود دارد. یکی از این روش ها سوزاندن مواد است. سوختن، تغییری شیمیایی است که با تولید نور و گرما همراه است. از همین رو، انسان ها برای گرم کردن خانه، پختن غذا، به حرکت در آوردن خودروها و کارهای بسیار دیگری، موادی مانند چوب، زغال سنگ، نفت، گازوئیل و گاز طبیعی را می سوزانند.

سوختن مواد را باید مهار کرد؛ زیرا در غیر این صورت، نمی توانیم از انرژی شیمیایی آزاد شدهٔ آنها به درستی استفاده کنیم. حتی گاهی ممکن است سوختن گسترش یابد؛ به طوری که مهار آن از دست ما خارج شود که در آن صورت خسارت های زیادی به بار می آورد؛ برای نمونه آتش سوزی در جنگل ها، مزارع، کارخانه ها و … نتیجهٔ سوختن مهار نشده است. به نظر شما چه عاملی )عواملی( سبب سوختن می شود؟ چگونه می توان سوختن را مهار کرد؟ چگونه می توان آتش را خاموش کرد؟ با ما همراه شوید تا پاسخ این پرسش ها را بیابید.

هر چه مقدار هوای درون ظرف بیشتر باشد، شمع، زمان بیشتری روشن می ماند؛ زیرا اکسیژن بیشتری در ظرف هست.

در کلاس هفتم آموختید که گازهای اصلی تشکیل دهندهٔ هوا، نیتروژن و اکسیژن هستند. به نظر شما چند درصد هوا را گاز اکسیژن تشکیل می دهد؟ برای یافتن پاسخ این پرسش فعالیت زیر را به کمک معلم خود انجام دهید.

دانشمندان نیز به روش های گوناگون درصد گاز های هوا را اندازه می گیرند. اندازه گیری های آنها، نشان می دهد که ۲۱ درصد هوا را گاز اکسیژن تشکیل می دهد. آیا جواب شما هم به این عدد نزدیک است؟

متن درس دوم علوم هشتم تغییرهای شیمیایی در خدمت زندگی

فراورده های سوختن

تا اینجا آموختید برای سوختن به مادهٔ سوختنی، اکسیژن و گرما نیاز است به طوری که اگر یکی از این سه مورد نباشد، سوختن انجام نمی شود؛ برای مثال، شمع که از جنس پارافین است، در حضور شعله و اکسیژن می سوزد و گاز کربن دی اکسید، بخار آب، نور و گرما تولید می کند. این تغییر شیمیایی را به صورت زیر نشان می دهند:

متن درس دوم علوم هشتم تغییرهای شیمیایی در خدمت زندگی


در این تغییر شیمیایی، گاز اکسیژن و شمع که دچار تغییر شیمیایی می شوند، واکنش دهنده نامیده می شوند و به بخار آب و گاز کربن دی اکسید، که در اثر تغییر شیمیایی تولید می شوند، فراورده می گویند. در اثرسوختن چوب و گاز در فضای بسته یا اتاقی که هوا در آن جریان ندارد، علاوه بر کربن دی اکسید و بخار آب، گاز کربن مونوکسید نیز تولید می شود. کربن مونوکسید، گاز بی رنگ، بی بو و بسیار سمی و کشنده ای است به طوری که هرگاه یک نفر به مدت چند دقیقه در معرض این گاز قرار بگیرد، مسموم می شود و ممکن است بمیرد. از این رو به یاد داشته باشید که همواره در اتاقی که هیمه سوز شومینه و بخاری روشن است، باید هوا جریان داشته باشد؛ برای این منظور بهتر است پنجره ها را کمی باز نگه دارید.

متن درس دوم علوم هشتم تغییرهای شیمیایی در خدمت زندگی

همان طور که دیدید برای اینکه سوختن شروع شود به گرما نیاز داریم. این گرما را می توان با استفاده از شعلهٔ کبریت یا جرقه فراهم کرد. به نظر شما آیا می توان گرمای لازم برای شروع سوختن مواد را به روش های دیگری نیز فراهم کرد؟ به چه روش هایی؟

آزاد شدن انرژی با تغییر شیمیایی در بدن جانداران

در سال هفتم آموختید که مواد غذایی نیز مانند مواد دیگر، انرژی شیمیایی دارند به طوری که با سوزاندن آنها می توان گرما تولید کرد؛ برای نمونه با گرمای آزادشده از سوزاندن یک عدد بادام زمینی می توان مقداری آب را در یک لولهٔ آزمایش به جوش آورد. جانداران با سوزاندن مواد غذایی در بدن خود، انرژی مورد نیاز خود را برای دویدن، شکار کردن و… تأمین می کنند. انسان ها نیز انرژی موردنیاز خود را برای راه رفتن، فکر کردن، کار کردن و … با سوزاندن مواد غذایی ای به دست می آورند که می خورند. در بدن انسان ها و جانداران دیگر، شعله یا جرقه برای سوختن مواد غذایی وجود ندارد؛ پس مواد غذایی در بدن موجودات زنده چگونه می سوزند؟

حبه قند آغشته به خاک باغچه، سریع تر می سوزد و به سوختن ادامه می دهد. در واقع در خاک باغچه ماده ای هست که کمک می کند سوختن قند آسان تر انجام شود. این ماده کاتالیزگر نام دارد. در بدن موجودات زنده نیز کاتالیزگرهای گوناگونی به نام آنزیم وجود دارند. آنزیم ها سبب می شوند تغییرات شیمیایی در بدن موجودات زنده سریع تر انجام شوند. گلوکز نیز در بدن موجودات زنده در حضور آنزیم با اکسیژن هوا ترکیب و ضمن آزاد کردن انرژی به کربن دی اکسید و بخارآب تبدیل می شود.

راه های دیگرِ استفاده از انرژی شیمیایی مواد

یک تیغهٔ مسی )چند عدد سکهٔ مسی( و یک تیغهٔ آهنی )چند عدد میخ آهنی( را در نظر بگیرید. آیا در این مواد انرژی شیمیایی نهفته است؟ اگر آنها را به یکدیگر متصل کنید، چه اتفاقی می افتد؟ آیا سوختن تیغهٔ آهنی یا مسی روش مناسبی برای به کارگیری انرژی شیمیایی آنهاست؟ آیا می توان انرژی شیمیایی موجود در این دو فلز را به انرژی الکتریکی تبدیل کرد؟

همان طور که مشاهده کردید، اگر فلزهای مس و آهن را در شرایط مناسب به طور غیر مستقیم به یکدیگر متصل کنید، می توانید انرژی الکتریکی تولید کنید. در واقع شما با این کار، یک باتری می سازید. در اینجا نیز تغییرهای شیمیایی رخ می دهند و انرژی شیمیایی مواد به انرژی الکتریکی تبدیل می شود.

قبلاً دیدید که اگر یک قرص جوشان را در آب بیندازید، تغییر شیمیایی رخ می دهد و قرص جوشان به مواد دیگری تبدیل می شود. چگونه می توانید مشخص کنید که گاز تولید شده چیست؟ آیا از این تغییر شیمیایی می توان برای انجام دادن کار استفاده کرد؟

همان طور که مشاهده کردید، اگر تغییر شیمیایی در شرایط مناسبی انجام شود، می تواند کار انجام دهد و جسمی را جابه جا کند. در این آزمایش در اثر تغییر شیمیایی زیر، قوطی فیلم چند متر به سمت بالا پرتاب می شود. تغییر شیمیایی انجام شده در این آزمایش را می توان به صورت زیر نشان داد.

متن درس دوم علوم هشتم تغییرهای شیمیایی در خدمت زندگی

  • فناوری
  • سرگرمی

لطفا نظر خود را درباره مطلبی که خوانده‌اید، بنویسید...
نام شریف شما :
آدرس ایمیل:
مطلب :
کپی از مطالب این سایت تنها با ذکر فاتحه رایگان است
مجله تفریحی، سرگرمی و اطلاع رسانی   Natilos.ir © 2024 - 2015
V 9.8