• فناوری
  • سرگرمی
همچنین در ناتیلوس بخوانید


❶سلسله های صفاریان و سامانیان و سلوکیان در یک نگاه 


سلامت معنوی سالمندان
تفاوت میکروبلیدینگ و فیبروز؛ کدام روش برای نوع پوست شما مناسب‌تر است؟
آیا ۵۰ درصد کاربران ایرانی از مسیریاب ایرانی استفاده می‌کنند؟
آموزش سئو، سئو چیست، یادگیری کامل علم سئو
انواع سنگ ها و ویژگی های فیزیکی و شیمیایی سنگ ها در صنعت
دانلود مداحی دهه اول محرم بهترین مداحی محرم + متن
نوروپاتی حرکتی چندکانونی؛ بیماری‌ای که عضلات شما را به چالش می‌کشد!
بودجه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی چقدر است؟
اتصال های شماره گیری تلفنی ISP از ابتدا تا پایان
احکام آواز خواندن و طبل در مراسم عزاداری
بررسی نژاد سگ ژرمن شپرد
راهنمای کامل مراقبت از پوست
پرامی پکسول؛ راهنمای کاملی برای مصرف کنندگان
آرایش چشم پاستلی: یک راهنمای کامل
آیا پستانک باعث لاغری نوزاد می‌شود؟
نحوه رفع افتادگی هدلینر بدون حذف در کمتر از 10 دقیقه
بهترین راه اصلاح ساختاری اقتصاد و کاهش فساد و افزایش دستمزد
انواع تشبیهات حیوانات در بازار های مالی / حیوان بازار مالی
یکی از رازهای موفقیت این است که به حرف مردم بها ندهی
بیزنس اینسایدر: روایت تصمیم ترامپ برای حمله به ایران در واپسین روزهای ریاست جمهوری
فواید حجاب و تشکیل گشت پوشش توسط پلیس نیویورک!
اینترنت در جزیره کیش بدون فیلتر می‌شود؟
جزئیات جدید افزایش قیمت خودرو؛ قیمت خودروها تا زمان تحویل ثابت می‌ماند
حکم فقهی سقط جنین (کورتاژ)
بعد از مشاجره: چگونه می‌توانیم دوباره شروع کنیم؟
افزایش بازدید اینستاگرام با پنل اصلی
علت ایندکس نشدن صفحات سایت در گوگل
شیب گرانی خودرو در بازار تند شد/ آخرین قیمت پژو، شاهین، سمند، کوییک، دنا و ساینا + جدول
تصاویر جذاب و دیدنی؛آغاز جنگ در لبنان
مشخصات ظاهری جنیان
خواص و فواید و مضرات هندوانه
حکایت طنزآمیز شیخ بهایی؛ قلندر و مندیل خیالی
در ایران هیچوقت تظاهرات در اعتراض به عملکرد حکومت‌ها نیستند
انواع قافیه در شعر فارسی
طلسم پرتاب ماهواره های «استارلینک» شکست
آموزش مرحله به مرحله اوریگامی هویج
چگونه در فرانسه به راحتی سفر کنیم: همه چیز درباره حمل و نقل در فرانسه
الکتريسيته و مغناطیس و کاربرد های آن
فال روزانه - چهارشنبه 20 تیر 1403
راهنمای جامع دیجیتال مارکتینگ در اینستاگرام: از صفر تا صد
صفحه ۷ دانستني ها
Page 7 Danestani Ha
سامانیان، نخستین سلسله مستقل ایرانی بودند که بعد از حمله اعراب به ایران، حکومت کردند. آنان به عنوان یک نظام قدرتمند توانستند یکپارچگی و وحدت ملی و فرهنگی خاصی در بین ایرانیان به وجود آورند. می‌توان گفت که اگر سلسله سامانیان پس از قیامهای ملی و فرهنگی چندی که پیش از آنها صورت گرفته بود، بر سر کار نمی‌آمد، آن تلاش ها و مجاهدت ها ناقص می‌ماند.

+ ادامه مطلب
اولین دولت قدرتمندی که در ایران شکل گرفت دولت ایلام بود آن ها بعد از تشکیل اولین دولت آریایی یعنی مادها به مدت چندین قرن برمناطقی مخصوصا در جنوب وغرب ایران سلسله داشتند . نژاد آن ها آریایی نبود و هم زمان با دولت های میان دورود باستان مانند سومر وبابل و مخصوصا آشور که دشمن آنان بودند حکومت می کردند پایتخت آنان شهر شوش بود و چون مورخان هنوز نتوانسته اند خط آنان را بخوانند اطلاعات زیادی از این سلسله و پادشاهانش نداریم خاندان شوتروک ناخونته از پادشاهان معروف این سلسله است که سرانجام با حمله ی آشور این سلسله از بین رفت .

+ ادامه مطلب



بخش تاریخ ( سلسله ها - سلسله صفاریـــان )


از اواسط قرن سوم هجری، دولت نیرومند عباسیان رو به زوال نهاده شوکت و عظمت پیشین را از دست داد. خلفای آن سلسله در اثر طغیانها و شورشهای پی در پی و اغتشاشهای مداومی که در اطراف و اکناف قلمروی ایشان بروز کرده بود، با دشواریهای زیادی دست به گریبان بودند.

+ ادامه مطلب
یعقوب لیث نخستین امیر این خانواده بود که دولت مستقل اسلامی صفاریان را بنیاد نهاد. لیث پدر یعقوب در سیستان شغل رویگری داشت. لیث سه پسر داشت بنامهای یعقوب و عمر و علی، هر سه پسران لیث حکومت کردند اما دوره‌ای حکومت چندان نپایید. یعقوب نیز در اوایل مانند پدر رویگری میکرد و هرآنچه بدست می‌‌آورد جوانمردانه به دوستان و همسالانش ضیافت میکرد.

+ ادامه مطلب
صَفّاریان دودمانی ایرانی بود که بر بخش‌هایی از ایران و افغانستان وتاجیکستان و پاکستان کنونی حکومت می‌کردند پایتخت ایشان شهر زَرَنگ بود و آنان را از نوادگان ساسانیان می‌دانستند که پس از حمله اعراب به سیستان مهاجرت کرده بودند. در زمان صفاریان زبان فارسی زبان رسمی شد و تا حدودی از مرگ تدریجی آن جلوگیری شد

+ ادامه مطلب
برخی از مورخان نسب یعقوب لیث را به خسروپرویز، می‌رسانند و معتقدند که در زمان حمله اعراب، یکی از فرزندان خسروپرویز در دزپل اقامت گزیده و در گمنامی زندگی می‌گذراند. نوادگان این شخص به علت آنکه از جانب عرب‌ها شناخته شده بودند، تصمیم به ترک آن محل گرفتند و در دژ هفت‌فواد اقامت کردند و چون در آنجا نیز احساس خطر نمودند، به سیستان رفتند و یعقوب از آن خاندان است و نسب او را چنین می‌نگارند: «یعقوب بن لیث بن معدل بن حاتم بن ماهان بن کیخسرو بن اردشیر بن قباد بن خسروپرویز».

+ ادامه مطلب



بخش تاریخ ( سلسله ها - سلسله طاهریـــان )


طاهر بن حسین از فرماندهان بزرگ عباسیان بود طاهر فرماندهی لشکر مامون علیه برادرش یعنی امین را بر عهده داشت و طاهر با قتل امین به عنوان حاکم شام و عراق و مغرب تعیین شد اما در چند سال بعد به حکومت تمام سرزمین‌های شرق بغداد که مهم ترین آن خراسان بود منصوب گردید. استقلال طاهر از آنجا شروع شد که فعالیت‌های خود را از جمله انداختن نام مامون از خطبه‌ها و منابر مساجد شروع کرد و همین کار را ادامه داد (کمی جلوتر مفصلاً توضیح داده خواهد شد).

+ ادامه مطلب
دولت طاهريان، اولين دولت اسلامي بود كه در دوران خلافت در ايران به وجود آمد و بخش قابل ملاحظه اي از اين سرزمين را به صورت نوع حكومت موروثي محلي از نظارت مستقيم خليفه بغداد خارج كرد. با اين حال، اين دولت در كسب قدرت و حفظ آن، محتاج به اعمال خشونت در مقابل خلفا نشد. طاهر بن حسين،به دلیل رشادتی که در جنگ با امین از خود نشان داد معروف به " ذواليمينين "شد این لقب به این معنا بود که وی صاحب دو دست راست است که میتواند با هر دو در میدان رزم بجنگد .

+ ادامه مطلب
برخي آنها را از تبار منوچهر پادشاه باستاني ايران و برخي نسب آنها را رستم پهلوان اساطيري ايران و گروهي ديگر آنها را از قبيله خزاعه عرب دانسته‌اند و لي بيشتر محققين آنها را از خاندان‌هاي كهن خراسان مي‌دانند كه بعد از سقوط ساسانيان نمايندۀ گروه دهقانان خراسان بودند. حسين،جد مؤسس اين سلسله، را جزء اولين دعوت كنندگان نهضت عباسی در خراسان مي‌دانند. همچنین حسين بن مصعب پدر طاهر در زمان حكومت منصور عباسي موقعيت و اعتبار زيادي داشته است.

+ ادامه مطلب
طاهریان‌ اولین حکومت مستقل ایران‌ بعد از حملهٔ اعراب‌ بودند. در اوایل قرن سوم، طاهر بن حسین، یکی از سرداران مأمون عباسی از طرف او امیر خراسان شد و بدلیل آن که عدم اطاعت خود را از مأمون اعلام کرد، اولین حکومت مستقل ایرانی بعد از اسلام در ایران تشکیل شد و حکومت او به طاهریان معروف شد. در زمان طاهریان نیشابور به پایتختی برگزیده شد. طاهریان در جنگ با خوارج در شرق ایران به پیروزی دست یافتند و سرزمینهای دیگری مانند سیستان و قسمتی از ماوراءالنهر را به تصرف در آوردند و نظم و امنیت را در مرزها بر قرار کردند.

+ ادامه مطلب




لطفا نظر خود را درباره مطلبی که خوانده‌اید، بنویسید...
نام شریف شما :
آدرس ایمیل:
مطلب :
کپی از مطالب این سایت تنها با ذکر فاتحه رایگان است
مجله تفریحی، سرگرمی و اطلاع رسانی   Natilos.ir © 2024 - 2015
V 9.8